Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçeye 2015’te toplam 22 milyon 150 bin TL’lik yatırım yapılacağını söyledi.
Başkan Hüseyin Anlayan, Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında, yapılacak olan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’nın 2015 yılı yatırım programında Fatsa ilçesine yapılacak yol yatırımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hüseyin Anlayan, “Yol genişletme çalışması için 560 bin TL, stabilize yol için 1 milyon. 400 bin TL, tek kat sathi kaplama asfalt yol 1 milyon 500 bin TL, 2. kat sathi kaplama asfalt yol için 300 bin TL, hendek açma için 250 bin TL, reglaj(mevcut yolun iyileştirilmesi) için 400 bin TL, sıcak asfalt yol yapımı için(kendi imkanları ile) 2 milyon TL, sıcak asfalt yol yapımı (ihale ile) 14 milyon TL, beton yol yapımı 750 bin TL, taş duvar için 1 milyon TL olmak üzere toplam 22 milyon 150 bin TL yatırım gerçekleşecek” dedi.
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Belediye olarak satılabilir mülklerimizin satışına devam edeceğiz. Satılabilir mülklerimizin satışını gerçekleştireceğiz. Kamunun ortak kullanmadığı yerleri satacağız. Ortak kamu alanı olan yerleri satmamız mümkün değildir. Belediyelerin nemli gelir kalemlerinden biride ellerindeki satılabilir yerlerin satışıdır” diye konuştu.
Hiçbir zaman borçtan korkan bir belediye olmadıklarını vurgulayan Anlayan, “2004 yılından 2014 yılına kadar sürekli şartlarımızı zorlayarak hep yatırım ve hizmetleri öncelikli tuttuk. Vatandaşların taleplerini dikkate alarak onların taleplerini gerçekleştirdik. Paramız yok, hizmet yapamayız asla demedik. 10 yıl sonrada tekrar başkan seçerek halkımız bize güvenini tam olarak gösterdi. Doğru şeyler yaptığımıza inanıyorum. Çevrilebilir bir borcun altına girdik her zaman. 2014 yılına geldiğimizde gelirlerimizdeki düşüşlerden dolayı borçların devirleri de bitmediğinden dolayı bir sıkıntı süreci yaşadık. Her zaman bu sıkıntının kalıcı değil geçici bir sıkıntı olduğunu kamuoyunu belirttik. Şimdi yeni bütçemize göre yatırımlarımızı planlayacağız. Eski borçlar ve bize kalan borçlardan da kaynak bularak en kısa sürede kurtulacağız” şeklinde konuştu.
Toplantıda Fatsa Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe, Fatih Erişmiş ve Reyhan Mollaloğlu, Özel kalem Müdürü Mesut Ergün hazır bulundu.