Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi Kemoterapi Ünitesi, bir süredir devam eden yenileme çalışmaları tamamlandı ve Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’in de katıldığı bir açılışla hizmete girdi.
Düzenlenen törende konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ünitenin birçok hastanın şifa bulacağı bir yer olacağını söyledi. Rektör Gönen, ünitenin yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektör Gönen ve beraberindeki heyet, konuşmanın ardından hizmete açılan üniteyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Rektör Gönen, ünitede tedavileri süren hastalara da acil şifalar diledi. Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Rektör Yardımcıları ve davetlilerin katılımıyla yeniden hizmete açılan ünitenin, Orta Anadolu’nun en büyük kemoterapi uygulama ve ilaç hazırlama merkezi olduğu, 35 koltuk ve özel olarak hazırlanan yataklı kemoterapi odası ile birlikte 620 metrekarelik bir alanda hizmet verdiği bildirildi.
Hizmete açılan ünite ile ilgili yapılan açıklamada “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi Kemoterapi Ünitesi, Orta Anadolu’nun en büyük kemoterapi uygulama ve ilaç hazırlama merkezidir. Hastane Kemoterapi Ünitesi 35 koltuk ve özel olarak hazırlanan yataklı kemoterapi odası ile birlikte 620 m2’lik bir alanda hizmet vermektedir. Merkezin giriş katında ise çocuk hastalara kemoterapi hizmeti verilmektedir. Kemoterapi ilaçları otomatik sistem ile steril oda içerisinde el değmeden yüzde 100 güvenilir şartlarda eğitimli operatörler tarafından hazırlanmaktadır. Ünite iki öğretim üyesi, iki yan dal asistanı ve Sağlık Bakanlığı Kemoterapi Hemşirelik Sertifikası olan deneyimli hemşire kadrosu ile hizmet vermektedir. Hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz yararlanabileceği kafeteryası bulunmaktadır. Uygulama salonunda günde iki defa hastane tarafından hastalara ara öğün ikram edilmektedir. Hasta ve hasta yakınları ile belirli aralıklarla; hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve diyetisyen eşliğinde multidisipliner eğitim toplantıları yapılmakta, bilgilendirme amaçlı eğitim CD’leri hazırlanmaktadır. Aylık Onkoloji Mutfağı Çalışmaları kapsamında, sağlıklı beslenme toplantıları yapılacak ve örnek diyet listeleri hasta yakınlarına takdim edilecektir. Ayrıca belirli aralıklarla sosyal dayanışma toplantıları ve doğa gezileri planlanmaktadır" denildi.