GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çimen, Halk Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda düzenlediği toplantıda, göreve geldiği bir yıllık süre içerisinde yaptığı çalışmalar ve geleceğe yönelik projeleri hakkında açıklamada bulundu.

Çimen, şehre en iyi hizmetleri getirmeye çalıştıklarını, seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmek için projelerine kaynak arama çabası içinde olduğunu belirterek, "Maddi kaynaklar bakımından oldukça sınırlı bir gelire sahip belediyemizin imkanlarıyla, büyük projelerimizi gerçekleştirmemiz zor ama şehrin emini olarak biz bu durumun arkasına sığınmadık, sığınmayacağız. Bu noktada, ikili ilişkilerimizi kullanarak farklı kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduk. Kararlı ve istekli takiplerimizin sonucunu hamdolsun alıyoruz" dedi.

Görev süresi boyunca bir taraftan rutin belediyecilik işleri olan yol, duvar, kanalizasyon ve asfalt gibi işleri yürütürken, diğer taraftan projeler için etüt ve diğer altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Çimen, "Geride bıraktığımız bir yıllık süre içerisinde belki gözle görülür bir hizmetin başlangıcını yapamadık ancak bu yıl Gümüşhane'mizde dönüşüm başlayacak. 2015 yılı Gümüşhane'de projelerin hayata geçeceği yıl olacak" diye konuştu.

Çimen, Harşit Çayı kanalizasyon projesinin DSİ tarafından kabul edilmesini sağladıklarını anlatarak, "Üst yapı çalışmalarına da hız vererek, belirli bir aşamaya getirdik. Şehrimizi üst yapı ve altyapıda sorunsuz bir il haline getirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz Gümüşhane'yi daha yaşanır, daha çağdaş bir hale getirmektir. Bunun için yola çıktık ve vatandaşlarımızın desteğiyle bunu başaracağız" ifadesini kullandı.

Bilgilendirme toplantısına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile belediye çalışanları katıldı.