Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da, Dicle Nehri'ne düşen terliğini almak için suya giren 20 yaşındaki Muhammed Uzuncan dün suda kayboldu. AFAD ve Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekiplerinin kayıp Uzuncan'ı arama çalışmaları sürüyor.
Diyarbakır'da özel bir nakliye firmasında çalışan Muhammed Uzuncan, 3 arkadaşıyla birlikte Dicle Nehri kıyısına gezmeye gitti. Bir araya ayağındaki terlik çıkıp suya düşen Uzuncan'da iddiaya göre terliğini almak için girdiği suda akıntıya kapılarak kayboldu. Bu sırada patronunun cep telefonu ile aradığı Muhammed'in telefonunu arkadaşlarının açması üzerine ortaya çıkan olayda, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi Sualtı Kurtarma ekiplerinin dün başlattıkları arama çalışmaları devam ediyor. Olay sonrası Muhammed Uzuncan'ın gözaltına alınan 3 arkadaşının emniyetteki sorgusu sürüyor.
MUHAMMED'İN TELEFONUNA ARKADAŞLARI CEVAP VERDİ
Yakınları arama çalışmalarını umutla beklerken, amca Metin Uzuncan, "Muhammed, arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Dicle Nehri'ne gitti. Arkadaşlarıyla yemek yedikten sonra bir arkadaşının terliğini alarak suya giriyor. Sudan çıktıktan sonra, ayağındaki bir terliklerden teki suya düşüyor. Terliği almak için nehir kenarında yürüyor. Yaklaşık bir bir saat sonra Muhmmed'in patronu telefonla onu arayıp, yarın işe gelmesini söylüyor. Muhammed'in telefonuna arkadaşları cevap veriyor. Arkadaşları patrona, Muhammed'in suda kaybolduğunu söylüyor. O arkadaşları kimseye haber vermediler. Patronla telefon görüşmesinin ardından bizim haberimiz oluyor. Biz de bunun üzerine polis ve itfaiye ekiplerine haber verdik. Nehir suyu yüksek olduğu için sağlıklı bir çalışma yapılamıyor. Muhammed'in arkadaşları dün akşam gözaltına alındı. Bizim şuan şüphe ettiğimiz bir durum yok" dedi.
2 BOT VE 9 DALGIÇ EKİBİYLE ARAMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, 2 bot ve 9 dalgıç ekibiyle birlikte arama çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, "Dün akşam saatlerinde boğulma vakası ihbarı bize geldi. Ekiplerimizi hemen olay yerine sevk ettik. Ekiplerimiz olay yerine gittiğinde hemen bir keşif çalışması yürüttü. Havanın kararmamasıyla birlikte çalışmalarımızı sonlandırmak zorunda kaldık. Bugün sabah saat 07.30 itibariyle 2 bot ve 9 dalgıçla birlikte aralıksız bir şekilde Dicle Nehri'nde arama çalışmalarımız devam ediyor. Bizim en büyük dezavantajımız su debisinin yüksek olmasıdır. Bu durum çalışmalarımızı olumsuz bir yönde etkiliyor. Baraj kapaklarının kapatılmasıyla ilgili gerekli görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki saatlerde su debisinin düşmesiyle daha rahat bir çalışma yürüteceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI