Uşak’ta son zamanlarda yaşanan telefon ile dolandırıcılık olaylarında yaşanan gelişmeler hayrete düşürüyor.
İlk olarak Uşak’ın Ulubey ilçesinde S.A. isimli vatandaşın cep telefonunu arayarak kendisini Polis olarak tanıtarak parasının dolandırıcılar tarafından çekildiğini söylediler. Şahıslardan birinin yakalandığını, diğer şahsın yakalanabilmesi için vereceği hesaba H.A. adına 22 bin TL para yatırması gerektiğini söyleyen H.A. isimli şahsın vermiş olduğu hesap numarasına 15 bin TL para yatıran S.A.’nın durumdan şüphelenen banka görevlileri havale edilen 15 bin TL parayı bloke ederek durumu polise bildirdiler.
Diğer dolandırıcılık olayında ise Eşme’de M.A. isimli vatandaşı ev telefonundan arayan şüpheli şahıs kendisini Emniyet Amiri olarak tanıttı. Hesabından 25 bin TL para çekildiğini, parasını kurtarmak adına kendisine yardımcı olmak için vereceği hesaplara para yatırması gerektiğini, söyleyerek, mağdur M.A. şüphelinin hesap numaralarına toplam 24.000 TL para havale ederek dolandırıldı.
Dolandırıcılar son olarak Uşak il merkezinde M.U. isimli vatandaşın cep telefonunu arayarak kendisini Polis olarak tanıttı. Şahsın hesaplarına girilerek işlem yapıldığını, kendisine yardımcı olmak için vereceği hesaba para yatırması gerektiğini, söylemesi üzerine, PTT Şubesinden şüphelinin vermiş olduğu hesaba 42 bin TL havale yapacağı esnada belirtilen bölgede dolandırıcılık olaylarına karşı önleme faaliyetlerinde bulunan güven timleri tarafından fark edildi. M.U. isimli şahıs para yatırmaması konusunda ikna edilerek, dolandırıcılık olayı engellendi. Her üç olayla ilgili şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor.
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmelerinin sağlanabilmesi amacıyla “Dolandırıcılığı Önleme Projesi” kapsamında; Uşak’ta oynanan Basketbol ve Futbol müsabakalarının devre arasında seyircilere yönelik anonslar yaptırarak, Cuma namazında, İl Müftülüğü tarafından yapılan vaaz’da bilgilendirme yaparak, namaz çıkışında da vatandaşlara dolandırıcılık olaylarından mağdur olmamaları konusunda ikaz ve bilgilendirici broşürler dağıtarak önlem almaya çalışıyor.