Bitlis’in Ahlat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede bulunan 4 engelli vatandaşa ihtiyaç duydukları araç temini yapıldı.
Ahlat Kaymakamlığı toplantı salonunda engelli vatandaşlarla bir araya gelen Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, engelli vatandaşlar ve yakınlarıyla bir süre sohbet etti. Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaymakam Tekbıyıkoğlu, çözüm noktasında da gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Daha sonra 2 engelli vatandaşa akülü araç teslim edilirken, 2 engelliye ise elle yürüme aracı verildi. Büyük bir sevinç içerisinde olan engelli vatandaşlar ve yakınları, Kaymakam Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ettiler.
Bir açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, engelli olmanın bir tercih değil kader olduğunu vurgulayarak, “Bu münasebetle sağlam gözüken hepimiz aslında birer engelli adayıyız sözünü de çok anlamlı buluyorum. Ama modern toplumlara düşen, engelli vatandaşlarımızı mümkün olduğu kadarıyla sosyal ve eğitim yaşamının içerisine kazandırabilmektir. Bu nedenle ilçemizde bir çalışma yaptık. Engelli envanterimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Biz istedik ki ilk başta yürüme engelli kardeşlerimizin akülü araçla ulaşımlarını yapabilecekleri mobilitelerini sağlayabilecek imkanlar sunalım. Fakat bunun çokta doğru bir yaklaşım olmadığını yaptığımız araştırmalar sonucunda öğrendik. Akülü araçlar bazı engelli vatandaşlarımızın kas çalışmalarını engellediği için vücut fonksiyonlarını kısıtlıyor. Bu nedenle ilerleyen zamanda daha büyük sorunlara sebep olabileceğinden dolayı sadece engelli raporu olup bunun yanında da akülü araç kullanabilecek durumda olanlarla bir araya geldik. 2 vatandaşımıza hareketli akülü tekerlekli sandalyeye kavuşturduk. İnşallah bundan sonrada ilçemizde talep olursa, doktor raporları akülü araç kullanımına onay verdiği takdirde aynı durumdaki tüm engelli kardeşlerimize bu imkanı sağlamaya hazırız” dedi.
Alakır köyünden gelen engelli yakını Mehmet Şah Arıkız ise, engellilere gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Yaşanan bir trafik kazasından sonra kardeşim engelli oldu. Bugün burada bize akülü araç tahsis edildi. Ahlat Kaymakamımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.