Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’nu bitiren öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.
Şırnak Üniversitesi bahçesinde gerçekleştirilen törene, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, mezun olan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende, fakülte ve bölüm birincileri yaptıkları konuşmalarda, Şırnak Üniversitesi’nde okumanın mutluluğunu ve mezun olmanın hüznünü yaşadıklarını dile getirdi.
Öğrencilerin ardından konuşan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas ise, "Bizlere güvenip evlatlarını bizlere teslim eden öğrencilikleri süresince maddi manevi katkıda buluna öğrencilerimizi sevgili aileleri teşekkür ediyorum. İnsanlarımızın daha iyi bir yaşamı için, refah seviyesini yükselmesi için, ülkemizin gelişmesi için, son yıllarda temel eğitim ve yüksek eğitme çok ciddi yatırımlar yapılmaya başlanmıştır. Bu yatırımlardan birsi şüphesiz üniversitemizdir. 2008 yılında 3 fakülte ile eğitim öğretime başlayan, üniversitemiz şu an 4 fakülte, 4 meslek yüksekokuluna, 2 yüksek okula ve 2 enstitüye sahip olmuştur. 2008 yılında akademik personel sayısı 6 iken bu gün bu sayı 277 ulaşmış ve bunların 57 si öğretim üyesidir. 2008 yılında öğrenci sayısı 450 iken bu gün yaklaşık 3 bin 700 ulaşmıştır. 2014 yılına kadar mezun etiğimiz öğrenci sayısı 2012 iken bu yıl mezun edeceğimiz 670 öğrenci ile bu sayı 2 bin 700 ulaşacaktır" dedi.
Mezuniyet töreninin ardında birincilikle fakülteden mezun olan öğrenciler yaş kütüğüne plaket çaktı.
Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, okulu birincilikle bitiren öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini verdi.
Şırnak Üniversite binası kapısında toplanan öğrenciler mezuniyet sevinçlerini kep fırlatarak kutladı. Daha sonra mezuniyet törenine katılanlara etli pilav ve ayran ikram edildi.