Tunceli’nin Hozat ilçesinde madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla ’Efsaneler Kick Boks Arenası’ düzenlendi.
Türkiye Kick Boks Federasyonu ile Tunceli’nin Hozat İlçe Kaymakamlığı ve belediyesi madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla ilçede ’Efsaneler Kick Boks Arenası’ gerçekleştirdi. Türkiye ve 7 ülkeden çok sayıda dünya şampiyonu kick boks sporcusunun katıldığı müsabaka öncesi madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Hozat Cumhuriyet Caddesi’nde sporcu ve vatandaşların katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte müsabakaya katılan ülkelerin bayrakları ile alkol, sigara ve uyuşturucunun zararlarına dikkat çeken pankartlar taşındı.
Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, “Topluma baktığımız zaman, toplumun alkol ve uyuşturucuyla yozlaşmaya götürüldüğü aşikardır. İlçemizden başlayarak uyuşturucu ve alkolle mücadeleye karşı spor ve sosyal faaliyetleri öne çıkaracağız. Sporun centilmenlik, ahlak, toplumsal yaşamda paylaşım olduğunu anlatacağız. Biz dumansız bir toplum istiyoruz. Uyuşturulmamış bir toplum istiyoruz. Bunun için bir aradayız. Biz kavga istemiyoruz, barış; huzur istiyoruz. Bu anlamda dünya çapında şampiyonluklar yaşamış çok değerli sporcularımız da bizi yalnız bırakmadı. Ta Nijerya’dan, Gürcistan’dan, İran’dan ve birçok ülkeden şampiyon sporcularımız destek için ilçemize geldi” dedi.
Kick Boks Federasyonu Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Nusret Öncü ise yaptığı konuşmada, “Türkiye Kick Boks Federasyonu olarak uyuşturucu, alkol ve sigaraya hayır kampanyasına destek olduk. Dünyanın birçok ülkesinden başarılı sporcularla organizasyonun içinde olmak istedik. Ülkemizin en güzel yerlerinden birindeyiz. Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz boş zamanlarını orada burada, kahve köşelerinde geçirmesinler. Her boş geçen gençlik içi boş bir kasettir içine ne koyarsanız onu çalar” diye konuştu.
Etkinlik kapsamında gece Hozat Spor Salonu’nda Kick Boks müsabakaları düzenlendi.