Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Nevruz Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Kahraman mesajında şu görüşlerde bulundu; “Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve bayram coşkusuyla kutlanan Nevruz, bütün renkleri ve dokularıyla cennet vatanımızda barışın, sevginin ve kardeşliğin sembolüdür. Kadim bir medeniyete sahip olduğumuzun kanıtlarından biri olan Nevruz, kardeş ülkelerle de aramızdaki kültürel bağın bir nişanesidir. Nevruz, içerdiği anlam itibariyle yeni bir uyanışa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. Zorlu geçen bir kışın ardından gelen bahar mevsimi, gönüllerde yeni umutların yeşermesine vesile olacaktır.
Tarih boyunca bu topraklarımızda yaşayan aziz milletimizin birliğini, dirliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmemiştir. Aynı özden beslenen aziz milletimiz, hiçbir saldırıya boyun eğmemiş, el ele, gönül gönüle vererek kardeşçe yaşamayı başarmıştır. Bundan sonra da bu kardeşlik ikliminin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Geçmişten günümüze kadar birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlenmiş aziz milletimizin yarınlara güvenle bakması için çalışacağız. Tarihimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere Nevruz ateşinin doğallığıyla aktaracağız.
Bu topraklarda yüzyıllardır yakılan Nevruz ateşinin, sevgi ve hoşgörü ortamında yaşamamıza vesile olmasını temenni ediyor, başta Erzincanlı hemşerilerimin ve aziz milletimin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum."