Eyüp Kent Kadın Destek Merkezi kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler, artık daimi olarak Halibahçe’de sergilenecek.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kentteki Kadın Destek Merkezleri’ndeki kursiyerler yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru ürünlerini sergileme fırsatı buluyor. Eyüp Kent Kadın Destek Merkezi’ne kurs gören yaklaşık 40 kadın yaptıkları çeşitli ürünlerini Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda sergiledi. Sergi açılışına katılan Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, sergide emeği olan tüm kadınlara teşekkür etti. El emeğinin kutsal olduğunu dile getiren Kırıkçı, kadına verdikleri önemi ve onlara yapılan hizmetleri anlattı. Kırıkçı kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerin artık daimi olarak Halibahçe’de sergileneceği müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç’in kadınlara yer için söz verdiğini bu doğrultuda kadınların artık kalıcı bir yerinin olduğunu aktaran Kırıkçı, "Yeni bir yer açılıyor Haleplibahçe’de. Bayanlarımızın bu emeğinin boşa gitmemesi için bir gelir getirmesi için aile ekonomisine bir katkısının olabilmesi için başkanımızın talimatıyla bir satış mağazası kurduk. Bugün oraya yapılan ürünleri taşıyacağız. Oradan satılan ürünler para olarak kursiyerlere geri dönecek" dedi.
ÜRÜNLER SEMT PAZARINDA SATILACAK
Kırıkçı, kadınların yaptığı ürünlerin daha çok alıcı bulması için haftada bir semt pazarında satışa sunulacağını ifade etti. Kırıkçı, "Haftada bir gün hem kadın destek merkezlerimizin hem de mikro kredi alan bayanlarımızın hem de engelliler merkezinde çalışan kadınların yaptığı el emeği göz nuru üretilen ürünleri satabileceğimiz hafta bir gün kadın pazarı kuracağız. Buranın bütün masrafını büyükşehir olarak biz karşılayacağız. Haftada bir gün geleceksiniz kendi tezgahınızın başında duracaksınız satışınızı yapacaksınız paranızı alacaksınız. Akşamda arabalarımız sizi evlerine götürecek" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Kırıkçı, açılış kurdelesini keserek sergiyi açtı. Sergilenen ürünleri yakından inceleyen Kırıkçı, serginin 3 gün boyunca açık kalacağını sözlerine ekledi.