AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir, ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.
28 Şubat’ta yapılması planlanan temayül yoklaması nedeniyle ilçe ziyaretlerine devam eden Murat Demir, bu kapsamda Doğanyurt, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçe teşkilatlarını ziyaret etti.
Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, AK Parti Doğanyurt İlçe Başkanı Hüseyin Yavuz, AK Parti Abana İlçe Başkanı Ali Oğuz, AK Parti Bozkurt İlçe Başkanı Mehmet Balta, AK Parti Çatalzeytin İlçe Başkanı Sinan Karadağ ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Murat Demir, ilçe teşkilatlarından destek istedi.
Kastamonu’da yapmayı planladığı çalışmalar hakkında ilçe teşkilatlarına bilgiler veren Murat Demir, “Karadeniz Sahil Yoluna dikkat çekerek, bu konuda elimizi, çabuk tutmalıyız kalkınmamız İnebolu Limanı ve sahil yolu ile olmalıdır” dedi.
Demir, AK Parti İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulunda Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın üç defa sözü kesilmesine rağmen ısrarla üzerinde durduğu ve konuşmasına devam ettiği Karadeniz Sahil Yolu’nun sahil ilçeleri başta olmak üzere Kastamonu’nun kalkınmasında büyük önem taşıdığını belirterek, “Kastamonu Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, Karadeniz Sahil Yolunu, İnebolu-Kastamonu Karayolunu, İnebolu Limanı yatırımları hakkında destek istedi. Sayın Başkanımızın yaptığı bu konuşma bizlere, Kastamonu’nun Ankara’da daha güçlü ve aktif çalışmalar yapmamız gerekiyor. Kastamonu’nun genel yatırımlarını takip etmemiz ve hükümetimizin desteğini almamız gerektiğini de söylemiş oldu” dedi.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın ısrarla üzerinde durduğu ve yatırımın Kastamonu’ya kazındırılmasında Ankara’nın adeta kapısında yattığını ifade eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir, “Sayın Başkanımız, bu taleplerini ısrarla sürdürdüğü için Kırık Barajı başta olmak üzere birçok yatırımı ilimize kazandırdı” diye konuştu.
Bu kapsamda belediye başkanlarının ve ilçe teşkilatlarının taleplerini dinleyecek ve bu yatırımları Ankara’da takip edecek bir milletvekiline ihtiyacın olduğunu vurgulayan Murat Demir, “Biz, bu tür olaylardan uzak bir şekilde memleketimize yatırımların gelmesinde önemli bir rol oynayacağız. Bizler, Kastamonu’yu Ankara’da en güzel şekilde temsil edeceğiz. İstediğimiz yatırımları almak için, halkımızla, belediye başkanlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla yani her kesimle birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.
“KARADENİZ SAHİL YOLU’NDA, İNEBOLU LİMANINDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMELİ”
Karadeniz Sahil Yolu’nun uzun yıllardır yapılamadığını ifade eden Murat Demir, “. Karadeniz Sahil Yolu, İstanbul’dan başlayıp Bartın Kurucaşile ve Artvin’den de başlayıp Sinop’a kadar geldi. Karadeniz Sahil Yolu, Sinop’tan Artvin Hopa’ya kadar, 7 il, 64 ilçe, 17 bucak merkezi, 10 liman, 4 havaalanı ve birçok yerleşim birimine hizmet vermeye başladı. Diğer taraftan Artvin Hopa’dan başlayıp İstanbul’da üçüncü boğaz köprüsüne bağlanacak olan Karadeniz Sahil Yolu’nda İstanbul, tarafı da Bartın’ın Kurucaşile ilçesine kadar geldi. Bartın’da yol yapım ve tünel açma çalışmaları sürüyor. Bartın ile Kurucaşile ilçesi arasında toplam uzunluğu 22 kilometre olan tünellerin yapımı tamamlamak üzeredir. Baktığımız zaman İstanbul tarafından ve Artvin tarafından yollar tamamlanmış ve hizmet vermeye başlamış.. Karadeniz Sahil Yolu ile ilgili henüz Kastamonu’da bir çalışma olmamıştır. Oysaki Karadeniz Sahil Yolu’nun amacı güvenli ve yolu kısa hale getirmek, ticareti ve turizmi artırmaktır. Ama biz, bundan yararlanamıyoruz. İşte biz, bu noktada sizlerden görev istiyoruz. Ankara’da Kastamonu’yu memleketimizi temsil etmek ve bu yatırımların takip edilmesini sağlamak istiyoruz. Belediye Başkanlarımıza destek vermek istiyoruz. Hizmet aşkıyla, memleket sevdasıyla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.
“BAŞTA, YARIM KALAN YATIRIMLARIN TAMAMLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Kastamonu’da yarım kalan birçok projenin olduğunu ve Allah izin verir de göreve geldikleri taktirde bu yarım kalan projelerin tamamlanması için mücadele edeceğine dikkat çeken Murat Demir, şöyle devam etti: “Kastamonu’nun sorunları bellidir, Kastamonu’ya yapılacak çalışmalar ve projeler bellidir. Kastamonu’nun gelişmesi ve büyümesi manasında yapılacak projeler bellidir. Bize görev verildiği noktada, yapılacak ve acele çözülmesi gereken projeleri hayata geçirilmesini sağlamaktır. Onlar için varımızı yoğumuzu ortaya koymaktır. Gece gündüz bu projelerin yapılması için çalışmaktır. Her zaman, ’elinizi taşın altına koyun’ derler. Bende, tüm samimiyetimle söylüyorum. Bu teşkilat ve bu memleket için bedenimi ortaya koymaya hazırım”
“HİZMETİ MEMLEKETİMİZE VERMEK İSTİYORUZ”
Sadece Kastamonu’nun değil Anadolu’nun her bölgesinin hizmete ihtiyacının olduğuna işaret eden Murat Demir, şunları söyledi: “Sonuçta biz, Kastamonuluyuz. Biz, hizmet vermeye geldiysek bu hizmeti de memleketimize yani Kastamonu’muza kazandırmak istiyoruz. Bu noktada, İstanbul ile Kastamonu arasında köprü oluşturmamız lazım. Ama baktığımız zaman İstanbul ve Kastamonu arasında bir bağ kopukluğunun olduğunu düşünüyorum. Bu noktada ben, İstanbul ile Kastamonu arasında köprü olup bağ kuracağıma inanıyorum. Çünkü İstanbul’da sanayicilerle ve işadamlarıyla kurulu bir bağımız var. Bu anlamda ben, Kastamonu’nun siyasetine, Kastamonu’nun gelişimine, Kastamonu’nun büyümesine, Kastamonu’da yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına, katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Maksadımız, memleketimize hizmet etmektir. Aday olduğumuz zaman ve de Allah taktir edip milletvekili olduğumuzda çok farklı bir vekil portföyü çizeceğime inanıyorum. Teşkilatımıza da aynı şeyleri söylüyorum. Çünkü herkesin kendisine göre bir düşüncesi vardır. Benimde kendime göre, bir plan ve programım var”