Yeni yabancı kontenjanı kuralını eleştiren G.Saray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, "Terim bunlarla ilgilenmek yerine, Milli Takım'a baksın. Bu kadar kolay gruptan bile çıkma şansımız zayıf" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, yabancı kuralında yaşanan keskin değişimi ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i eleştirdi. Bu uygulamanın mimarının Terim olduğunun altını çizen Yasaman, "Bu kararı TFF Komisyonları, kurulları ile inceleme yapıp, kulüplerle istişare yapıp almalı. Ama tavır ve konuşmalardan bu kararı Terim'in aldığı çok net belli. Asıl yoğunlaşılması gereken konu milli takım olmalı. Gruptan dahi çıkamamak üzereyiz. İzlanda'dan 3 yedik. Araştırması gereken bu bana göre" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNU NASIL KORUYACAKSINIZ?"
Yasaman, "Yabancı kararı ve yapılış tarzını, açıklamaları yadırgadım. Anlamadım. İki senedir yabancıya sınır getirerek Türk futbolunu geliştirmek üzerine plan yapan aynı federasyon ve kurulları. 180 derece değişime imza atan da... Bu yöntem doğru değil. 14 yabancı ile Türk futbolunu nasıl koruyacaksınız" dedi.

"YETKİSİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Yasaman ayrıca, "Terim, konferansta gelmeyen teknik adamlara, 'Cezalandırırım' diyor. Yabancı kararı gibi kurallar dünyanın her yerinde federasyonlar tarafından verilir. Futbol direktörünün bunu yapmasını yadırgadım. Yetkisi olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"PRANDELLI NEDEN PARA ALSIN"
Yasaman "Prandelli'ye başarılı olması adına 5 milyon Euro'luk yatırım yapılıyor. Bir başarı olmamasına rağmen para almaya devam ediyor. Hakkaniyete, adalete uygun değil. Spor hukukunda antrenör ve futbolcu kuvvetsiz kabul ediliyor. Mağdur kabul ediyorlar. Fakat zayıf değiller. Bence onların özel olarak korunmasına gerek yok. Kimsenin almadığı paraları alıyorlar" diye konuştu.
"FUTBOLCU HİZMET SUNUYORSA PARA ALMALI"
"Galatasaray'ın kadrosu şişkin" diyen Hamdi Yasaman, "Bundan kurtulmaya çalışıyoruz. Fakat açık konuşalım ki diğer kulüplerin de mali durumu pek parlak değil. Futbolcu, 'Buradan iyi para alıyorum. Başka bir yere gitmeyeyim' diyor. Bu tavır bence sözleşmeyi bozmalı. Futbolcu, hizmet sunduğu sürece kulübünden para almalı" dedi.
Diğer Spor haberleri için tıklayınız