Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Türkiye’nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan Suruç’taki Afad Çadır Kenti’ni gezerek, sığınmacıların yaşam koşullarını yerinde gördü.
Başkan Yavuz, AFAD Suruç Kampı Müdürü Mehmet Han Özdemir ile çadırkenti gezerek, kamp personelinden bilgi aldı. Sığınmacılarla bir araya gelen Yavuz, Suriyeli sığınmacılar için her türlü desteği devlet sunduğuna dikkat çekti. Çadırkentte henüz 5 bin kişinin barındığını kaydeden Yavuz, dünya liderlerine çağrıda bulunarak, çadırkente davet etti. Yavuz, “Burası dünyanın en büyük çadır kenti olarak değerlendiriliyor. Dünya liderlerine sesleniyorum. Buraya gelsinler ve burayı görsünler. İnsanlığın onuruna yaraşır bir ortamın nasıl olabileceğini buradan örnek alıp görsünler. Orada bir rejim, zulüm altında kendi milletini öldürüyor. İnşallah oradaki zulüm son bulur. Orası huzur ve demokratik yönetimlerle yönetilmeye çalışılır ve bu insanlar huzurlu bir şekilde Ülkelerine dönerler” dedi.
Suriyeli olduğunu belirten bir kadın ile Kürtçe konuşan Yavuz, çocuklarıyla birlikte gelerek çadır kente yerleşen Suriyeli ailelerin gösterilen ilgi ve sunulan imkanlardan memnun olduklarını gözlemlediklerini ifade etti.