Çorum Hitit Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı tanıtım faaliyetlerinde 140 bin öğrenciye ulaşıldı.
2014 yılı içerisinde lise tanıtımlarına ve yükseköğretim fuarlarına katılan Hitit Üniversitesi, Denizli, Kocaeli, Yozgat, Trabzon, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Bursa, İzmir, Şanlıurfa, İstanbul ve Adana’da olmak üzere 12 farklı ilde yaptığı tanıtım etkinliklerinde 140 bin öğrenciyle buluştu.
Devlet ve vakıf üniversitelerinin de yer aldığı eğitim fuarlarında öğrencilere, velilere ve rehber öğretmenlere üniversite hakkında tanıtıcı bilgiler verilerek “Hitit Üniversitesi”nde öğrenci olmak anlatıldı. Dünya standartlarında eğitim kalitesine, branşlarına ait teknik donanıma ve çağın gereksinimlerini karşılayacak bilgi birikimine sahip öğrencilerin yetiştirildiği bir kurum olan Hitit Üniversitesi, her yıl yenilenen tanıtım materyalleri ile katıldığı eğitim fuarlarında öğrencilerin ve rehber öğretmenlerin ilgi odağı oldu.
Bilimin ışığında, uluslararası standartlarda ve çağın gereklerine uygun bilgi üreten, nitelikli eğitim ve öğretim yapan, araştırma geliştirmede uluslararası kalite standartlarını yakalamış, katılımcı, paylaşımcı, estetik değerlere sahip, donanımlı bireyler yetiştiren ve bulunduğu yöreye, topluma her anlamda katkı sağlama misyonu ile çalışmalarını özverili bir şekilde yürüterek her geçen gün yeni bir başarıya imza atan Hitit Üniversitesi’nin tercih edilirliğinin daha da artması için bu tanıtım faaliyetlerini çok önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin belirlemiş olduğu büyük hedeflerine tüm paydaşlarından aldığı güçle birlikte mensuplarının yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve beraberinde yapılan etkin tanıtım faaliyetleri ile büyük bir hızla ilerlediğini açıkladı.
“En Özel Devlet Üniversitesi” sloganıyla öğrenci odaklı bir üniversite olmayı hedef edinen üniversitenin kontenjanlarının doluluk oranlarına da dikkat çeken Rektör Alkan, üniversitede yüzdelik puan dilimi daha yüksek olan öğrencilerin öğrenim görmesi için ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetlerine katıldığını dile getirdi.
Prof. Dr. Alkan, büyük bir fedakarlıkla ülkenin farklı coğrafyalarında üniversitenin tanıtımı için görev alan öğretim elemanlarımıza ve idari personele teşekkür etti.