ORDU (AA) -  Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Cüneyd Düzyol ile Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı makamında ziyaret etti. 

Ziyarette ODÜ'deki kamulaştırma alanları ve yapılacak çalışmalarla ilgili Rektör Yarılgaç'tan bilgi alan Düzyol ve Tuna, ODÜ gelişim sahasıyla ilgili gereken desteğin verileceğini belirtti.

Rektör Yarılgaç'I eğitime sunduğu katkılar dolayısıyla tebrik eden Düzyol, "Üniversite gelişim ve büyüme sahası içerisinde verilen kararların yerinde ve doğru bir karar. Bundan sonraki evrede yapılacak kamulaştırma alanlarında Kalkınma Bakanlığı olarak Ordu Üniversitesine gereken desteğin sağlanması hususunda çalışmaların başlatılacak. Gelişme ve genişleme çalışmaları hızla sürdürülmesi konusunda ise gerekli adımların atılacak" dedi.

Üniversitenin gelişim sahasını harita üzerinde göstererek detaylandıran ve büyümenin daha da hızlanabilmesi için gereklilikleri anlatan ODÜ Rektörü Yarılgaç ise "Üniversitemizin gelişim sahaları içerisinde yer alarak kampüs alanını ikiye bölen Ordu Çevre Yolu güzergahının üniversite sahasının dışına ötelenmesi hususunda da Kalkınma Bakanı Müsteşarı Mustafa Düzyol ve Müsteşar Yardımcısı Tuna'ya bilgi verdi.

Üniversite yerleşkesinin bir bütün halinde düşünülmesi ve gelecek planlamalarının yapılması gerektiğini vurgulayan Yarılgaç, "İstikrarlı büyüyen ve her geçen gün gelişim gösteren üniversitemizin bir bütün olarak düşünülmesi ve planlanması bizim için önem arz etmektedir. Gelişim haritasını çizdiğimiz Üniversitemizin gelecek planlamalarında en iyi fiziki gelişimi göstermesi adına devletimizin kaynaklarını en verimli şekilde nasıl kullanacağımızın ve şehrimize nasıl daha fazla ivme kazandıracağımızın öncelikli çabası üzerindeyiz" diye konuştu.

Ziyarette ODÜ Genel Sekreteri Metin Karakuş ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kürşat Taştan da hazır bulundu.