AK Parti Adana Milletvekilliği Adaylığı için müracaat dilekçesini İl Başkanı Fikret Yeni’ye teslim eden Kasım Pamuk, “Ak Parti’de bir göreve seçilmek, imtiyazlı olmak değil, Hakk’ın rızası için halka hizmet imkanı bulmaktır” dedi.
Pamuk yaptığı açıklamada, “AK Parti siyaseti; insan, inanç ve edep esaslıdır. AK Parti’de bir göreve seçilmek, imtiyazlı olmak değildir. Hakk’ın rızası için Halka hizmet etmek, imkanını bulmaktır. AK Parti’nin herhangi bir kademesinde vazife almak Yeni Türkiye’nin inşasında yer almaktır. Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu onurlu yürüyüşte yer almak isteyen tüm dava arkadaşlarımı kutluyorum. Ak Parti teşkilatlarında milletvekilliği görevini hakkıyla yapacak çok değerli siyasetçiler yetişti. Müracaat eden tüm arkadaşlarımı bu hayırlı teşebbüslerinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.
AK Parti’de çalışmanın onurlu bir çaba olduğunu belirten Pamuk, şöyle devam etti:
“AK Parti’nin, diğer siyasi partilerden farkı, mensuplarının aidiyet bağıdır. Daha şimdiden kendi imkanları ile partimizin başarısı için halka inen adaylarımız bunun en büyük ispatıdır. Kim halkın yanındaysa, halk da onun yanındadır. Partimizin esas gücü bu çaba ve inançtır. Ben de çalışmalarıma başladım. Klasik siyasi çalışmaların aksine bir STK üyesi gibi madden ve manen gönüllü olarak çalışıyorum. Partimizi her seçimde başarıya götüren bu samimiyettir.”
AK Parti’ni kaderinin Türkiye’nin kaderi olduğunu söyleyen Pamuk, iç ve dış mihraklar AK Parti’yi engellemek ve halkın teveccühünü kırmak için çok büyük komplolar kurduklarını, ancak halkın basireti bu oyunları her defasında görerek tuzakları boşa çıkardığını sözlerine ekledi.