Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK'ta, eşi 25 yaşındaki Hatice Karaca'yı boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Mustafa Karaca, Yargıtay'ın bozma kararı üzerine üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, sanık Karaca'nın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun beklenmesi için ertelendi. 
Tatlıcı Mustafa Karaca, 4 Şubat 2012 tarihinde, kıskanıp bazı akrabaları ile görüştürmediği eşi Hatice Karaca'yı, Aybey Mahallesi Turgay Sokak'taki evlerinde boğup, boğazını keserek öldürmüştü. Tutuklanan Karaca için 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Yapılan yargılama sonunda Karaca'ya müebbet hapis cezası verildi. Psikolojik sorunları olduğunu ileri süren sanık Karaca, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden kendisi için verilen 'akli dengesi yerinde' olduğuna dair rapora itiraz edip, obsesif kompulsif (takıntı) bozukluğu (OKB) rahatsızlığı için yeniden rapor alınmasını isteyerek mahkemenin kararının temyizi için Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay, Mustafa Karaca'nın bu talebini kabul edip, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, dava dosyasını geri gönderdi. Mustafa Karaca, bugün karar için hakim karşısına çıktı, ancak duruşma sanık için talep edilen obsesif kompulsif (takıntı) bozukluğu (OKB) rahatsızlığı raporunun İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan gelmemesi üzerine duruşmayı erteledi.
KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ
Mahkemenin ertelenmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile öldürülen Hatice Karaca'nın annesi Hasibe ve babası Mehmet Yılmaz, işlenen kadın cinayetlerini protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir Temsilcisi Fatma Kurt, duruşmanın rapor dosyasının gelmemesi üzerine ertelendiğini belirterek, öldürülen Hatice Karaca'nın iyi hal indirimi alan Mustafa Karaca'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana kadar bu davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi. 
Platformun, kadın cinayetleri davalarında sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilene kadar takipçisi olacağını dile getiren Kurt, "Hatice kardeşimizi öldürülmesine ilişkin dava, sanığın iyi hal indirimi alarak müebbet hapis cezasıyla sonuçlanmıştı. Bizler sürekli kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedik. Kadın cinayetleri toplumda artık büyüyen bir sorundur. Türkiye'de kadın kardeşlerimiz öldürülmeyene kadar, gereken her şey yapılana kadar bu mücadelenin peşindeyiz" dedi. 
Anne Hasibe Yılmaz, elinde 'Kızımın Hesabını Soruyorum' yazılı fotoğrafını taşıyıp, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Hasibe Yılmaz, "Ben kızımı kaybettim, her gün ölüp ölüp diriliyorum. Hiçbir annenin kızı için acı çekmesini istemiyorum. Herkes erkek evlatlarını, eğitirken, büyütürken, emzirirken, helal sütle ve lokma ile büyütsün. Üç evladım vardı, hepsini büyüttüm gelin ettim. Onlar ne yaptı, benim kızımı öldürüp, elime verdiler. Ben hakimden kızımın katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesini istiyorum. Hiçbir ananın, babanın acı çekmesini istemiyorum. Benim aldığım takım elbise ile hakim karşısına çıkan katile iyi hal indirimi verilmemesini istiyorum. Ben ölene kadar bu davanın takipçisi olacağım" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI