Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş, kısa adı Kalder olan Türkiye Kalite Derneği’ne üye oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu kapsamda düzenlenen törende iyi niyet bildirgesine imza attı.
Kalder Başkanı Hamdi Doğan, OSB Başkan Vekile Şükrü Boydak ve Kalder Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Başkanı Sami Boydak’ın yanısıra sanayici ve işadamlarının katılımıyla OSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan Başkan Çelik, ister şirket, isterse kamu kurumu olsun kaliteyi yükseltmeyenlerin rakiplerinden geri kalacağına dikkat çekerek, "Günümüzde bir işletme, bir kurum kendini geliştirmezse, yenilemezse kaliteyi yakalayamaz. Kaliteyi belli standartların üzerine çıkarmayan işletme, rakiplerinden geriye düşer. Özel sektörde olduğu gibi kamu işletmelerinde de aynı durum geçerlidir. İşletmelerde müşteri memnuniyeti ne ise belediye olarak bizde de seçmen memnuniyeti o manaya gelir. Kaliteyi yakalayabilmenin ön şartlarından biri de kendini dışarıdan birilerine denetlettirmek, onların tavsiye ve önerilerini dikkate almaktır. Biz de bu manada, zaten kalitesi ve başarısı çeşitli ödüllerle tescillenmiş Ulaşım A.Ş olarak Kalder Ulusal Kalite Hareketi’ne üye olduk" dedi.
Bu protokolün Ulaşım A.Ş’nin mevcut kalitesine kalite katacağına dikkat çeken Başkan Çelik, alınan ödülleri sıralayarak, "Daha önceki yıllarda yaptığımız çalışmalarla kalite belgeleri ile ulusal ve uluslararası çapta güvenilir kuruluşlardan ödüller aldık. Kalite anlayışımızı bir yaşam biçimi, bir kurum kültürü haline getirdik. 2010 yılında ’En İyi Kentsel Entegrasyon Ödülü’, yine 2010 yılında ’En İyi Hafif Raylı Sistem Ödülü’ ve 2011 yılında ’Sürdürülebilir Gelişme Ödülü’ bunlardan bazıları. Ayrıca Ulaşımda Dönüşüm/En İyi Proje Ödülü, İETT tarafından yapılan Mükemmellik Endeksi’nde Verimlilik Ödülü ve çok değişik kalite yönetim sistemlerinden aldığımız belgeler var. Kısacası Ulaşım A.Ş, zaten kalitesi tescillenmiş bir şirketiz ama biz daha mükemmele ulaşmak için Kalder ile ortak çalışma alanı oluşturuyoruz" diye konuştu.
Törende konuşmaların ardından Kalder Başkanı Hamdi Doğan tarafından Başkan Çelik’e rozet takıldı ve üyelik sertifikası verildi. Her iki başkan daha sonra da Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ne imza attı.