Her yıl 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasından kutlanan Kütüphane Haftası’nın 51’incisi Bingöl Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
Üniversite Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesi’nde kutlanan haftanın ilk gününde Zübeyde Hanım Anaokulu, 75. Yıl İlkokulu, Kız Meslek Lisesi Anaokulu uygulama sınıfı, Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ziyareti ile geçti.
Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Nihal Yılmaz, "Kütüphaneler Haftası’nda ben ve sevgili öğrencilerimizi ağırladıkları için üniversite yönetimine müteşekkiriz. Herkes için bol okumalı günler diliyorum" dedi.
Salı günü devam edecek olan etkinliklerde üniversitede müzikli şöleninin ardından palyaço ve bin balon gösterisi yapılacak. Balon gösterisinde gökyüzüne bin tane uçan balon gönderilecek.
Çarşamba günü toplu kitap okuma etkinliğinin düzenleneceği hafta kapsamında Perşembe günü Selahaddini Eyyubi Kütüphanesi’nde özçekim yarışması düzenlenecek. Yarışma sonunda birinciye hediye verilecek.