Hatay’ın Samandağ ilçesinde dün gece meydana gelen hortum, seralarda hasara neden oldu.
Hatay’da dün başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle Samandağ ilçesi Tekebaşı Mahallesi’nde hortum meydana geldi. Dün akşam saat 17.00 sıralarında oluşan hortum nedeniyle bazı seralar zarar gördü. Üretici Talal Altın, bin 200 metre alana kurulu domates ve biber ekili serasının hortumdan zarar gördüğünü belirterek, “Eve gittikten 10 dakika sonra hortum meydana geldi. Denizde oluşan hortum sebebiyle zararım 40 bin lira civarında. Devletimizden, hükümetimizden yardım bekliyoruz” dedi.
Hortum yaşandığı sırada seranın içinde olduğunu ve seranın demirleri çökerken panik yaşadığını ifade eden Nurettin Altın ise, “Amcamın oğlu ile serada çay içiyorduk, o gidince ben de seramın kolcuklarını indiriyordum, o sırada karşıdan büyük bir şey geliyordu bana doğru. Hortum olduğunu anladım ve seraları bırakıp demir çubuklara tutundum. Ayaklarım yerden kesildi, beni havaya uçuruyordu. Hortum 5 dakika sürdü. Hortumun etkisiyle burada bulunan bizim seralar ve başkalarına ait seralar büyük zarar gördü. Benim seram 1,5 dönümlük bir alana kurulu ve büyük bir bölümü zarar gördü. Maddi kaybım ortalama 30 bin TL’dir” diye konuştu.
Olayın ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Semih Özdemir ve ziraat mühendisleri, üretici ve muhtarların haber vermesi üzerine hortumun yaşandığı bölgeye gitti. Özdemir, zarar tespitinin ardından rapor hazırlanacağını belirtti.