KARABÜK (AA) - Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Abdulkadir Canpolat, Tuğrul Türkeş'in MHP'den kesin ihracına ilişkin "Tuğrul Türkeş MHP'nin mihenk taşıydı. O yoksa MHP bu seçimlerde biraz oy kaybedecektir" dedi.

Canpolat, Osmanlı Ocakları Karabük Şubesi'nin açılışında gazetecilere, Türkiye genelinde 49. şubelerini Karabük'te açmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 

Yeniden Osmanlı medeniyetini yaşamak, yaşatmak amacıyla kurulmuş Osmanlı Ocakları Karabük Şubesi'nin hayırlı olmasını dileyen Canpolat, "Niyetimiz ve yapmak istediklerimiz ortada, tarafımız, rengimiz, dilimiz, dinimiz, hayata bakış açımız ortada. Bu anlamda 1,5 milyona yaklaşmış bir üye sayımız var" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in partisinden kesin ihracına karar vermesine ilişkin gelen soruya Canpolat, partisinin çıkarlarını değil, ülke istikrarını, güvenini yeniden teyit etmek için açıklamalar yapan merhum Alparslan Türkeş'in evladı Tuğrul Türkeş'i desteklediklerini ve yanında olduklarını ifade etti.

"Milliyetçi Hareket Partisi içinde şahinleri, gerçekten ülkücüleri tutmuyorlar" diyen Canpolat, şöyle devam etti:

"Vatanını, milletini seven insanları tutmuyorlar orada. Devlet Bahçeli'nin şahsına karşı muhalefet yapan kişileri ihraç ediyorlar. Ülkenin ve bölgenin istikrar ve güveni için devlet terbiyesi görmüş kişilere tabii ki başbakan yardımcılığı, bakanlık verilmiştir. Devletin yaptığı bu atamalar bu bakanlıklar önem arz ediyor. Bu atamaların ne kadar güzel atamalar olduğunu gördük. MHP'nin vermiş olduğu karar MHP'yi ilgilendirir. Bence MHP içinde Tuğrul Türkeş kadar tabii ki seçkin insanlar vardır. Tuğrul Türkeş MHP'nin mihenk taşıydı. O yoksa MHP bu seçimlerde biraz oy kaybedecektir."

Şube açılışının ardından açılış nedeniyle Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte ise mehteran takımı konser verdi, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu, semazen gösterisi yapıldı ve Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.

Etkinliğe, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti 23. Dönem Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, ocağın bazı bölge ve il başkanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.