Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Akhisar Belediyespor, ligin alt sıralarında mücadele veren Kardemir Karabükspor’u 5-1 mağlup ederek, önemli bir 3 puan kazandı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına kızı Manuela ile birlikte katılan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, farklı galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Carlos, “Takımımı kutluyorum. Farklı bir galibiyetin dışında, oyun ve sonuç beni mutlu etti. Kasımpaşa maçındaki beraberlikten sonra iyi bir galibiyet almış olduk. Akhisar Belediyespor iyi yolda gidiyor” dedi.
"GEKAS’I TAKIMA YENİDEN KAZANDIRDIM"
Bir gazetecinin, "Uzun süredir gol bulamayan Gekas’ın bu maçta ikinci yarıda oyuna dahil olduktan sonra rakip fileleri havalandırması hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Carlos, “Ben zaten Gekas ile maç öncesinde konuşmuştum. İkinci yarıda ona şans vereceğimi belirtmiştim. Belki daha az süre oynarsa takıma daha çok katkı sağlayabileceğini söylemiştim. Bunun sonucunu da bugün görmüş olduk. Gekas’ı takıma tekrar kazandırdım. İnşallah ilerleyen zamanlarda da daha etkili olacaktır” şeklinde konuştu.
"MANUELA’NIN MUTLULUĞU BANA DA MUTLULUK GETİRİYOR"
Kızı Manuela’nın kendisine şans getirdiğini de ifade eden Carlos, “Kızım babasına çekmiş. Babası gibi güzel. Manuela’nın mutluluğu bana da mutluluk getiriyor. Bir baba için bu çok önemli” ifadelerini kullandı.
Bilal Kısa’nın ikinci yarıda sakatlanarak oyundan çıkmasını da değerlendiren Roberto Carlos, şöyle konuştu:
“Doktorumuz, Bilal’in sabah kahvaltıda pek fazla yemek yemediğini bu yüzden kan şekerinin düştüğünü söyledi. Şu anda her şey normal.”
Akhisar Belediyespor’un Avrupa kupalarına katılma düşüncesinin devam ettiğini kaydeden Carlos, “Benim takımım çok iyi bir takım. Kim bilir belki Akhisar bir gün şampiyon olabilecek takımlar arasında düşüneceğiz. Şu andaki düşüncelerimiz geçmişte kaybettiğimiz puanları en kısa sürede toparlamak” dedi.
KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ
Takımının bu haftayı çok farklı bir mağlubiyetle tamamladığını belirten Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, her iki takımın da bu sonucu tahmin etmediğini söyledi. Vural, “Sonuç olarak rakip takımın başarısını kutluyorum. Bize gelince oyunun başlamasında çıkış yaparken kaptırdığımız topta aşırtma bir vuruşla Lualua göğsüyle gol attı. Sonra biz olayı toparlayalım derken atağa çıkarken tekrar kaptırdığımız bir top kalemizde gol oldu. İkinci devre bir değişiklik yaparak atak yapmak istedik. Oyunun geneline bakıldığında rakip takımın birinci devre 3 tane, ikinci devre 4 tane pozisyonu var. Bizim de birinci devre 2, ikinci devre 3 pozisyonumuz var. Pozisyon farklılığımız yok ama buna rağmen bu ezici mağlubiyeti aldık. Takım 2-0’dan maçı tekrar döndüreyim diye uğraşırken yine bir atağa çıkarken kaptırdığımız top kalemizde bir gol oldu. Yine bir arkadaşımız yukarıdan gelen topu keseyim derken rakibin önüne indirdi gol oldu. Son golde kalecimiz yanlış bir çıkış yaptı ve Gekas gol attı. Bakıldığında çok emek harcayarak atılan goller değil. Bunlar bizim kendimizin hazırladığı pozisyonlar gibi görmek lazım. Buna rağmen arkadaşlarımı kutluyorum. Sonuç olarak kaybettik" dedi.
"EN KISA ZAMANDA TOPARLANACAĞIZ"
Önemli olan dayanışmanın artması olduğunu vurgulayan Vural, "İki hafta inanılmaz iyi oynayan takım maç kazanamıyor. Bu skor takım oyunu sonrası alınan bir mağlubiyet değil. Bu tamamen gerginliğin getirdiği bir sonucun hayal kırıklığının oyuncularıma oyun içerisinde hata yaptırdığı bir maç oynadık. Sonuç olarak hakikaten çok acı bir mağlubiyet oldu. Ben buradan taraftarlarımızdan özür diliyorum. Onların bize olan inancını boşa çıkaracağımızı düşünmüyorum. En kısa zamanda toparlanacağız. Konyaspor ile önümüzdeki hafta çok önemli bir maçımız var" diye konuştu.