Kastamonu’da Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri, 100. yılında anmak için yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında başlayarak, Kastamonu Kalesinde son buldu. Yürüyüşe, Vali Şehmus Günaydın, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Vali Yardımcıları Hasan Erkal ve Şenol Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ile gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Soğuk havaya rağmen Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık gurup, buradan harekete geçerek Kastamonu Kalesine kadar ellerinde pankart yürüdüler.
Kastamonu Kalesine ulaşan kalabalık guruba hitap eden Vali Şehmus Günaydın, Sarıkamış’da şehit düşen Mehmetçiklerin önemine değinerek, “Sarıkamış’ta bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre 60 bin Mehmetçiğimiz şehit olmuş. Bizlerde bunların anısına Kastamonu’da çok güzel bir katılımla bugünü anma uğruna bir yürüyüş tertip ettik ve hep beraber Kastamonu’nun en güzel yerlerinden olan Kale’de de bu yürüyüşü sonlandırdık. Ben bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülkenin birliği, dirliği ve kurtuluşu için canlarını seve seve veren şehitlerimize, Sarıkamış Şehitlerimize, Çanakkale Şehitlerimize, Kurtuluş savaşı şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Şehitlerin bıraktığı bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen de, “Vatan için, Millet toprağa şehit düşen bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Sarıkamış’ın, Çanakkale’nin, Kurtuluş Savaşının ve o günden bugüne şehit düşenlerin bize bir nasihati, bir vasiyeti var. O da her savaşta her cephede 81 il vilayetten şehitlerimizin olması, bu toprakların birliği ve bütünlüğü” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Sarıkamış Şehitlerinin 100. yıldönümünü hep beraber burada yad ediyoruz. Ben, öncelikle onlara Allahtan rahmet diliyorum. Onların sayesinde buralarda hür ve özgür yaşıyoruz. Onlardan Allah razı olsun diyorum” diye konuştu.
Yürüyüşün sonunda, İl Müftüsü Osman Aydın tarafından Şehitlerin ruhuna yapılan duanın ardından gurup, dağıldı.