Erzurum’un cumhuriyet tarihinde en fazla yatırım aldığı dönemin 13 yıllık AK Parti iktidarı dönemi olduğunu belirten DABKON Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve AK Parti Milletvekili aday adayı İbrahim Aydemir, Erzurum seçmenin 7 haziran seçimlerinde bu sürece vefa göstererek, en büyük desteği veren il olacağını söyledi.
MİLLİ İRADE
Milli iradenin korunması yolunda üstün bir hassasiyet sergileyen Erzurumlunun, Demokrat Parti döneminde de en güçlü desteği veren iller arasında yer aldığına işaret eden Aydemir, ‘Erzurumlu milli iradeye sahip çıkan, sivil inisiyatifi öne çıkaran, insan odaklı hizmeti esas edinen AK Parti’ye teveccühünü bir kez daha gösterecek, Sayın kurucu Başkanın ifade ettiği üzere en az 400 milletvekilinin TBMM’de yer almasına öncülük edecektir. Bundan kuşkumuz yoktur’ dedi.
YENİ TÜRKİYE VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
Yeni dönemde seçimin ana temasının ‘Yeni Türkiye’ odağında anayasa değişikliği olacağını vurgulayan Aydemir, ‘Erzurum seçmeni göstereceği teveccüh, vereceği destek ve sergileyeceği vefa ambiyansıyla bu ülkeye AK Parti iktidarını armağan eden kurucusunun Başkanlık yol haritasından gidecek ve Türkiye’nin Başkanlık sistemiyle 2023 hedefine ilerlemesinde dadaşlık rüştünü ispat edecektir. Dadaşlar, halka hizmeti hakka bilen ve bunu kılavuz edinerek Türkiye’yi olduğu gibi Erzurum’u da büyük ufuklara taşıyan AK Liderine yol arkadaşlığı edecektir. “ diye konuştu.
ÇAĞLAR ATLATAN LİDERE DESTEK
Türkiye’nin AK iktidar döneminde, kendisine çağlar atlatan liderinin öngörüleriyle korku ülkesi olmaktan çıktığını, bölgesinde istikrar ve huzur ülkesi haline geldiğini ifade eden Aydemir, ‘Türkiye ve onun bir mübarek parçası olan Erzurum, AK iktidarlar döneminde yeni bir sinerji ve ufuk kazandı. İnsanımız değerleriyle yeniden buluştu. Tarihi azametiyle yüzleşti ve kendini fark etti. Yasaklar ülkesi olmaktan çıkarak, demokrasinin en üst düzeyde yaşandığı ve soluklandığı bir ülke konumuna yeniden kavuştu. Seçmenimiz bu gerçeğin ışığında şükran ve vefa hislerini destekleriyle göstereceklerdir. Erzurumlunun tarihi duruşu da bunu belgelemektedir.” dedi.
TARİHİMİZİ YENİDEN KEŞFETTİK
Osmanlı döneminin, tarih kitaplarından bile sildirilerek milli hafızadan kazınmak istenen, azameti, ufku ve yeryüzünü kuşatan insanlık felsefesinin, AK Parti iktidarları döneminde ve AK lider tarafından yenilendiğine işaret eden Aydemir, ‘Tarihimizi bizden saklayan, o gurur tablolarını bizden gizleyen, azamet döneminin harflerini bile bu milletten esirgeyenleri tarih hafızasından silecek; muazzez ecdadına sahip çıkan AK Parti ve liderini ise altın sayfalarında ilelebet yaşatacaktır. Dadaşlar bunun farkında ve bilincinde olarak, bu sürece desteklerini esirgemeyeceklerdir’ kaydını düştü.
ÖNCE İNSAN..SONRA İNSAN..
Hafta içinde katılacağı, DOSİAD tarafından gerçekleştirilecek ‘Bölge ve Erzurum için Pozitif Sinerji” konferansında, Türkiye ve ilin en büyük kazanımının kendine güven ve eşrefi mahlukat odaklı insan sevgisi olduğunu anlatacağını söyleyen Aydemir, ‘AK Parti iktidarları döneminde, gerek milat oluşturan hizmetler ve gerekse yönetim üslubuyla halkımız kendini yeniden keşfetmiş, İnsanın ahseni takvim üzere yaradılışını yeniden fark etmiştir. AK Parti’nin ayrıcalığı budur ve halkımız bu hassasiyete desteğiyle güç kazandıracaktır.” dedi.
AYDEMİR’İN VURGUSU
Aydemir açıklamasının son bölümünde, milletvekili adaylığı konusunun, Türkiye’ye çağlar atlatan lidere ve iktidara vefadan daha önemli olmadığını vurgulayarak, ‘Daha önce de söyledik, önemli olan nefsimiz değil, esas olan ülkemiz ve ona hizmet edenlere vefadır. Biz vefa ve sadakatin bir dadaşlık gereği olduğuna iman edenlerdeniz. Bunu dün de söyledik, bugün de söylüyoruz.“ dedi.