Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Ziya Ünsal, ilk yarıda yaşanan hakem hatalarının ikinci yarı devam etmemesi arzusunda olduklarını söyleyerek, “Avrupa şansı elimizden kaçmış değil. UEFA liglerine katılacağımız inancındayız” dedi.
Devre arası kamp çalışmaları Antalya Belek’te sürdüren Kardemir Karabükspor, sabah ve akşam saatlerinde gerçekleştirilen çift antrenman ile çalışmalarını sürdürdü.
Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde sabah antrenmanında kuvvet çalışması yapan kırmızı-mavili ekip akşam antrenmanında ise çift kale maç yaptı. Afrika Kupası için ülkelerinin milli takımlarında bulunan Abdou Razack Traore ve Kuca Alves Miranda ile sakatlığı bulunan İbrahim Serdar Aydın çalışmalarda yer almadı.
Karabükspor’un Almanya’dan transfer ettiği Fatih Candan, kendisini Türkiye’den birçok takımın istediğini ancak tercihini Karabükspor’dan yana kullandığını ve burada da başarılı olmak olduğunu söyledi.
ÜNSAL: "LİGİ İSTEDİĞİMİZ NOKTADA BİTİRECEĞİZ"
Takımdaki morallerin çok iyi olduğunu söyleyen Asbaşkan Ziya Ünsal ise, “Teknik heyetin çalışma ortamları diğer oyuncularla uyum ve takımın üzerinde kurmuş olduğu oyun düzenleri bakımından mükemmellik var. Umuyorum yapmış olduğumuz diğer transferlerle de önümüzdeki sezon için düşünürsek lig başında programladığımız yere çok yakın bitireceğini düşünüyoruz. Transfer anlamında değerlendirdiğimizde 3 transfer var. Bunlar Furkan Özçal, Fatih Candan ve Kuca isimli Portekiz takımından gelen oyuncu. O da kendi ölçülerinde çok iyi futbolcu. Bizim oyuncu olarak lig başından beri kadromuzda herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen lig başında Avrupa’da oynadığımız maçlar aşırı yüklenmemize neden oldu ve bunların akabinde de sakatlıklarımız oldu. Bunların eksikleriyle takviyede sıkıntı çektik ve açığı orada görmüş olduk. Dolayısıyla bu 3 takviyeyle önümüzdeki lig içerisinde yerimizi iyi bir yerde muhafaza edeceğimizi programladığımız yerde bitireceğiz” dedi.
"UEFA ŞANSI ELİMİZDEN KAÇMADI"
Ligdeki konumlarına baktıklarında bunda hakem hatalarının da payının olduğunu savunan Ünsal, “İnşallah ikinci devrede aynı hatalar devam etmez ise sezonu hedeflediğimiz noktada tamamlarız. İlk yarıda yaşadığımız aksaklıklara gerekli tepkileri ortaya koyduk. Bu hatalar kendiliğinden gelişen hatalardır ve olmaması gerekir diye düşünüyoruz. Fikstürü göz önüne alırsak lige yeni başlamış gibi sıralama var. Avrupa şansı elimizden kaçmış değil. Birinci yaşadığımız sıkıntıları yaşamazsak UEFA liglerine katılacağımız inancındayız. Kurduğumuz kadrodan memnunuz ve bu kadroyu muhafaza edip yolumuza devam etmek istiyoruz” ifadesinde bulundu.
Öte yandan kırmızı-mavili ekip Belek kampı tek hazırlık maçını yarın saat 17.00’da Miracle Resort Hotel Futbol Center sahasında Romanya’nın Astra Giurgiu takımı ile yapacak.