Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ,Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılacak öğrencilere destek amaçlı ücretsiz dershane projesi başlattı. 7 gönüllü öğretmenin görev yapacağı kurslarda öğrencilere eksik olduğu konuları tamamlamada destek olunması hedefleniyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan öncülüğünde oluşturulan “Ücretsiz Dershane Projesi” kapsamında açılan kurs Sabancı Anadolu Lisesi’nde hafta sonları gerçekleştirilecek. Kurslarda 7 gönüllü öğretmen , başvuru yapan 47 öğrenciye 4 hafta boyunca ders verecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan kursların devam ettiği Sabancı Anadolu Lisesi’ne giderek ders alan öğrencileri ziyaret etti. Aldoğan yaptığı açıklamada, “Önümüzde hem öğrencilerimiz hem de velileri için hayati önem taşıyan bir LYS sınavı var.Biz öğretmen arkadaşlarımızla birlikte toplanıp öğrencilerimize bu zorlu sınavda nasıl destek olacağımızın yollarını aradık. Yapılan istişare sonunda öğrencilerimize ücretsiz dershane eğitimi başlatma kararı alındı.Bu yıl için hızlandırılmış ücretsiz milli eğitim müdürlüğü dershanesi açtık.Dershanede eğitim verecek uzman eğitim kadrosu kuruldu ve tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Hafta sonu tatil olmasına rağmen öğretmenlerimiz okulda ders vererek büyük bir fedakarlıkta bulunuyor.Amacımız ülkemize sağlıklı ve aydınlık bir nesil yetiştirmek” dedi.