Şırnak PTT Başmüdürlüğü, hazırladığı kurumsal ve kişisel pulları sahiplerine teslim ediyor. PTT’nin kişisel ve kurumsal pul uygulaması çerçevesinde Şırnak Barosu’na özel logolu pulları teslim edildi.
Şırnak PTT Başmüdürü Abdulkadir Karaboğa, Şırnak Barosu’na özel hazırladıkları pulları teslim etmek için Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi’yi ziyaret etti. Karaboğa konu hakkında yaptığı açıklamada, Şırnak PTT Başmüdürlüğü’nün kentin tanıtımına katkı sunmaya devam ettiğini söyledi. Karaboğa, "Dünya genelinde önemli bir değere sahip olan pulu, vatandaşlara sevdirmek, pul değerine yeni boyut kazandırmak amacı ile kişisel ve kurumsal pul uygulaması ile Türk pulculuğuna yeni bir heyecan kattığımızı düşünmekteyiz. Uygulamaya koyduğumuz kişisel ve kurumsal pul uygulaması ile bizimle çalışan kurum veya özel kişilerin kendi belirledikleri logo ve tercihlerini pullara uyguluyoruz. Pul haline dönüşen bu görseller hatıra amaçlı kullanılabildiği gibi gönderilerin üzerine yapıştırılarak posta işleminde de kullanabilmektedir. Bu şekilde hem Şırnak ilimizi tanıtım hem de pulculuğa farklı bir boyut getirmiş oluyoruz. Şırnak’ın tanıtımına katkı sağlayacak gerçek ve tüzel kişilerin kişisel pul taleplerini de bekliyor. Bu vesile ile bu hizmete katkı sunan Şırnak Barosu Başkanlığına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Şırnak Barosu adına yapılan tüzel pulları teslim alan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ise, "Başmüdürün önerisi üzerine kendi adımıza pullar bastırdık. Şırnak ve ilçeleri daha çok ilgiyi hak ediyor. Şırnak Barosu Türkiye’de en son kurulan barolardan birisi olmasına rağmen faaliyetleri ve yaptıkları ile Şırnak’ın ötesinde ismi olan ve Türkiye’de kendini kabul ettiren bir barodur. Bu sebep ile bunu anılaştırmak için başmüdürümüz Abdulkadir Karaboğa ile bu pulları bastırdık. Dileriz ki bundan sonra hem ilimizi hem baromuzu tanıtmak için başka faaliyetlerde de bulunacağımız. Dileriz ki batıdaki yansıması olumlu olur diye düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Elçi, Karaboğa’dan kendilerine özel olarak hazırlanan pulları teslim aldı.