Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Elmalı Garnizon Komutanlığı tarafından tekniker adaylarına yönelik bir seminer düzenlendi.
Ön Lisans mezunu erkek ve bayan teknikerler için Astsubaylık fırsatlarının anlatıldığı seminere konuşmacı olarak Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Kürşat Şenol katıldı. Elmalı MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halil Demir açılışta “Öğrencilerimizi mezuniyetten sonraki iş yaşamlarına hazırlamaya çalışırken, eğitimlerine devam etmek isterlerse de bu konudaki fırsatlar hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Bu çerçevede, öğrencilerimizi nasıl astsubay olunabileceği hakkında bilgilendirmemize yardım eden Garnizon Komutanımız K.Ütğm. Kürşad Şenol’a çok teşekkür ederim.” diye konuştu.
J.Ütğm. Kürşat Şenol konuşmasına, Jandarmanın tanımını “Sorumluluk alanında emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan, diğer kanun ve nizamların verdiği görevleri yerine getiren, silahlı askeri bir güvenlik ve kolluk kuvvetidir.” şeklinde tanımlayarak başladı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın eğitim ve öğretim ile askeri kanun ve nizamların kendisine verdiği görevler yönünden Genel Kurmay Başkanlığı’na, emniyet ve asayiş görevlerini ifası yönünden İçişleri Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirten Şenol, jandarmanın görevlerini mülki, adli, askeri ve diğer görevler şeklinde sınıflandırarak açıklamalarda bulundu.
Ön Lisans mezunu olan her teknikerin belli aşamalardan sonra Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde astsubay olarak çalışma şansı olduğunu vurgulayan Ütğm. Şenol, konuşmasının devamında özetle şu ifadelere yer verdi: “Sizler eğitimini aldığınız programlardan mezun olduktan sonra, başvuru koşullarına göre Astsubay Hazırlama Okulu’na müracaat edebilirsiniz. Eğitim aşamalarından sonra mesleğe başlayabilirsiniz. Bayanlar için de sözleşmeli bayan astsubaylık olanağı var. Astsubaylık hem sosyal hem de diğer alanlar açısından önemli avantajlara sahip bir meslektir. Kimse kazanamam ya da bizim şansımız olmaz diye düşünmesin. Sınavlarda kazananlar, başarılarına göre belirlenmektedir. Bu şansı değerlendirebilirsiniz.”dedi.
Seminer sonrasında Garnizon Komutanı J.K.Ütğm. Kürşat Şenol ve seminer ekibine çiçek takdim edildi.