Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve ECE Türkiye tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi işbirliğiyle oyuncak toplama kampanyası başlatıldı.
1-30 Nisan tarihleri arasında “Bir Oyuncakla Sen de Umut Ol” sloganıyla düzenlenen oyuncak toplama kampanyasının açılış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, etkinliğin geleneksel olarak düzenlendiğini belirtti. Proje ile ilgili bilgi veren Ataç, “Özellikle evlerimizde kalan, çocuklarımız büyüdükleri için oynanmayan veya evlerimizde yer kaplayan oyuncakların toplanıp, daha yararlı hale getirilmesi için geleneksel bir proje bu. Espark’ın içinde olunca insanların görüp, evde kalan oyuncakları hatırlamaları adına önemli bir proje” dedi.
Kampanya bitiminde oyuncakların ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacağını aktaran Başkan Ataç, “Bir ay sürecek proje sonrasında biriken oyuncakları ekonomik açıdan iyi olmayan noktalardaki çocuklarımıza dağıtacağız. O oyuncaklar işe yarayacaklar, belki de çocuklarımızın dünyalarını değiştirecek. Önemsediğimiz bir proje. Ne kadar çok oyuncak toplarsak, o kadar çok çocuğumuza ulaşmış olacağız. Bu proje çocuklarımız adına başarılı ve hayırlı olsun” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Başkan Ataç ve Alışveriş Merkezi Müdürü Gökay Uzar, kampanya için oluşturulan oyuncak kumbarasına çeşitli oyuncaklar bıraktılar.