Türk Standardları Enstitüsünce (TSE), Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna (THSK) Kalite Yönetim Sistemi Belgesi verildi.
THSK’ya "TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi" belgesi verilmesi dolayısıyla, Kronos Otel’de düzenlenen törende konuşan TSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazar, “Birçok alanda tetkite gittim. Bizleri en çok heyecanlandıran sizin gibi kurumlara bu belgeyi vermek. Biz çok belge veriyoruz sağlığı ve yaşantısıyla dolaylı olarak ilgilidir. Sağlıklı beslenme hakikatten önemli bir şey ama insan sağlığının bir kısmını oluşturuyor. Ama sizin sağlıkla ilgili misyonunuz şuana kadar yaptığınız faaliyetler bu belgeyle bütünleştiğinde eminim ki hepsinden çok daha önem arz eder” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri THSK Kalite Yönetim Temsilcisi Betül Faika Sönmez, “Halk Sağlığı Kurumumuzun yol haritası dediğimiz de kararlık çok önemli. Biz bu karalılıkla başladık. Hazırlıklarımızı yaptık, onayımızı aldık. belgelendirme ve süreklilik böylesi bir yol haritası. Kalite politikamız uzun gibi gözüküyor ama değil, Halk Sağlığı Kurumu temel de nedir? Birey ve toplum adına düşünür, yaşam kalitesini yükselmek için çalışır. Çünkü biz Sağlık Bakanlığı olarak hedefimiz şu; Kişiler ikinci ve üçüncü basamağı kullanmadan önce birinci basamağı hak ederek kullansın diye iki ve üçü kullanmamak içi biz birinci basamakta güçlü olmak zorundayız. Bütün politikalarımız bu çevrede de ilerliyor. Vizyonumuzun da geniş olduğunu düşüyorum. Sağlıklı ve mutlu bir Türkiye olarak da vizyonumuzu belirledik” diye konuştu.
THSK Başkan Yardımcısı Dr. Alev Yücel ise yaptığı konuşmada mutlu bir son için bir arada olduklarını belirterek, “İnşallah bu çalışmalarımızı daha iyiye götüreceğiz. Kalitemize getireceğiz ona inanıyorum. Kalite çalışmaları kendi adıma söylüyorum, bana hep zor gelen çalışmalardır. O yüzden emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok büyük bir emekle bunun sonuna gelmişiz. Ama bundan sonra da bunu geliştirerek devam ettireceğiz. Çünkü süreklilik diye bir maddemiz orada, bunu sürdüreceğimizi tahmin ediyorum. Bizler de elimizden ne geliyorsa yardımcı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.