Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Wi-Fi hatlarıyla kesintisiz ve ücretsiz internet erişim sahaları oluşturuyor.
Altyapı, üstyapı, kentsel dönüşüm, sanayileşme, eğitim gibi tüm mecralarda hizmetlerini hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu kesintisiz internet erişim sahalarıyla da Erzurum’da dönüşümün öncülüğünü yapıyor.
Yüz bin üniversite öğrencisi ile büyük genç nüfusa sahip Erzurum’da bilhassa gençler iletişim cihazlarını aktif olarak kullanıyor. İletişim teknolojisinin son sistemlerinin tüm dünya ile birlikte kullanılmaya başladığı Erzurum’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen gençlere hediye olarak ücretsiz internet erişim sahaları oluşturulması talimatı vererek, Erzurum Havalimanı ve Erzurum Otogarı’nda Wi-Fi hatlarının hizmete açılmasını sağladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden faydalanmak isteyenler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Wi-Fi ağını işaretleyecekler. Bilgi ekranına cep telefon numaralarını ve tercih ettikleri şifreyi girerek birkaç saniye içerisinde bağlantı kurabilecekler.
Ücretsiz internet erişim sahaları uygulaması, şehir meydanları ve toplu ulaşım araçlarında da kurularak yaygınlaştırılacak.