Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen ve jüri üyeliğini Gaziantep’te bulunan çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin yaptığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği Basın Ödülleri kategorisinde yılın gazetecisi ödülünü Bizde Varız Gazetesi sahibi İsmail Tunç kazandı.
Gaziantep’te yayın yapan Kanal 27 Televizyonunda 10 yıl önce program yapımcılığına başlayan İsmail Tunç son yedi yıldır kesintisiz olarak Biz de Varız adlı haftalık gazetesini büyük bir titizlikle zengin bir içerikle çıkarıyor. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği Basın yarışmasına katılan ve akademisyenlerde oluşan jüri tarafından yılın gazetecisi seçilen İsmail Tunç’un elde ettiği bu başarı sadece basın mensupları ve kuruluşları arasında değil, kamuoyu tarafından da büyük alkış aldı.
Divan Otel’de düzenlenen ödül töreninde ödülünü Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’ndan alan İsmail Tunç’u ilk kutlayanlar arasında Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve geceye katılan konuklar ve meslektaşları oldu.
TOPLUMUN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ BİR GAZETECİ
Akademisyenler tarafından yapılan değerlendirme sonucu Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Yılın Gazetecisi ödülünü alan İsmail Tunç’un toplum içerisinde örnek bir insan ve gazeteci olduğuna dikkat çeken Cemiyet Başkanı İbrahim Ay, “İsmail Tunç camiamıza önemli değerler katan, üretkenliği ve mesleki disiplini yanında çalışma azmi ve örnek kişiliğiyle kamuoyunun taktirini kazanan sektörümüzün marka isimlerinden birisidir. Kendisini yürekten kutluyorum” dedi.
Ödül töreninde örnek bir insana ödül vermenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’da, “İsmail Tunç kardeşimi yürekten kutluyorum. Çıkardığı gazetesi farklı konuları ve içeriğiyle önemli mesajlar verirken sanırım Türkiye’de de bu alandaki en önemli yayın organlarından birisi. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
1974 yılında Ankara’da dünyaya gelen İsmail Tunç, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamlayarak 1999 yılında basın dünyasıyla tanıştı. Kanal 27 Televizyonu’nda Bizde Varız adlı programın yapım ve sunuculuğunu üstlenen İsmail Tunç son 7 yıldır Gaziantep’in kendi alanındaki ilk gazetesi olan Bizde Varız Gazetesini çıkarıyor. Haber ve araştırmalarından sayfa tasarımı ve basıma kadar Gazetesinin bütün aşamalarıyla bizzat kendisi ilgilenen İsmail Tunç her hafta gazetesini abonelere de kendi eliyle ulaştırmaya çalışıyor.
Mütevazi kişiliğiyle tanınan İsmail Tunç yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek aldığı ödülün kendisi için büyük anlam taşıdığını ve basın mensubu olmanın gururunu bir kez daha yaşadığını belirterek “1999 yılında Gaziantep ‘in güzide televizyonlarından olan Kanal27 TV’de görmeyenlerin gözü, duymayanların kulağı ve yürüyemeyenlerin ayağı olmak adına yola çıktık ve Biz de varız dedik. Belki de yerel televizyonculukta bir ilki başararak on iki yıldır kesintisiz bir şekilde Biz de varız demeye devam ettik. Tarihler 01.03.2009’u gösterdiğinde bir hamle daha yaparak Biz de varız gazetesini yayın hayatına başlattık. Durmadık ve çok büyük bir adım daha atarak www.bizdevarizgazetesi.org adındaki internet sitemizi tüm engellilerle buluşturduk. Bütün bunları yaparken tek hedefimiz vardı, oda unutulmuş olan ülke nüfusumuzun yüzde 12’sini oluşturan kader arkadaşlarımızın var olduğunu ve çok büyük sorunlarla baş başa bırakıldığı anlatmak, anlatmak ve bir kez daha anlatmaktı. Bundan böyle elimizde olan bu yayın organlarıyla halkımızdan aldığımız gücü de arkamıza alarak var gücümüzle anlatmaya devam edeceğiz” dedi
2015 YILINDA BÜYÜMEYİ PLANLIYORUZ
Yılın Gazetecisi ödülünü alan İsmail Tunç 2015 yılında sektörde daha etkin olmak için yeni projeler yapığını da ifade ederek, “Engellilerin ilk ve tek sesi olan gazetemiz haftalık olarak yayınlanmakta olup, basılı haliyle ayda iki bin beş yüz kişiye,E-gazete olarak 12 bin 500 kişiye ulaşmakta ve gün geçtikçe bu rakamlar artmaktadır. bizdevarizgazetesi.org adındaki sitemiz ise hem engelli kader arkadaşlarımızın yasal haklarını paylaşmakta,hem de gündemle ilgili haberlere yer vermektedir. Mart 2010 yılında yayın hayatına başlayan bizdevarizgazetesi.org yayın politikası gereği engelli hakları, güncel engelli haberleri, ulusal ve yerel günlük haberler,hayatlarında başarılı olmuş engellilerin videolarının yer aldığı aktif bir sitedir. Aylık ziyaretçi sayısı ise 45 bin ile 60 bin kişi arasındadır.Aylık sayfa gösterimi ise 120 bin civarındadır. Bu sektörle ilgili yeni plan ve projelerimiz var. 2015 yılında onları hayata geçirmeye çalışacağım” dedi.