İzmir’in Gaziemir ilçesinde, kış ayında meyve veren incir ağacı görenlerin dikkatini çekiyor. Yaklaşık 8 yaşında olan ağaçta incirlerin çıktığını gören vatandaşlar, ‘incir ağacı güneşe aldandı’ yorumunu yaptı.
Yaz aylarında meyve veren incir ağaçları, güneşe aldandı. İzmir’in Gaziemir ilçesinde ana yol üzerinde bulunan bir incir ağacı, 6 derece olan soğuk havaya rağmen güneşe aldanarak meyve verdi. Ağaçtaki incirleri görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken bu durumu iklim değişikliği ve güneşli havalara yordu.
“ŞAŞILACAK BİR ŞEY”
Bulgaristan’dan 25 yıl önce İzmir’e yerleştiğini ve hayatında hiç kış ayında incir veren ağaç görmediğini söyleyen Halil Şen isimli vatandaş, “Şaşılacak bir şey. Ocak ayında incir ağacının meyve vermesi hayra alamet değildir. Yanılmıyorsam incir Mayıs ayına doğru açıyor. Bu durumu iklim değişikliğine bağlıyorum. Ocak ayında daha kış görmedik. Soğuk var ama bu kış demek değil. Güneş var” dedi.
“SAHTE BAHAR”
Cuma Yumuşak isimli vatandaş ise ağacın meyve vermesini ‘sahte bahar’ diye nitelendirerek “Hiç böyle bir şey görmemiştim ama neye delalettir bilmiyorum. Sahte bahar bu. İzmir’in kışı çok olmayışından dolayı olabilir. Kışı birkaç gündür görüyoruz. İncir ağacı güneşe aldanmıştır. İzmir, sıcak şehirlerden biri” diye konuştu.