Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, beraberindeki heyetle Hazar gölünde incelemelerde bulundu.
Elazığ’a bir süre önce atanan Vali Murat Zorluoğlu, ilk gezilerinden birini Sivrice İlçesindeki Hazar gölüne yaptı. Vali Zorluolğu’na, Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir eşlik etti. Tekne ile göle açılan ve adalarla birlikte yer altı şehrinin bulunduğu bölgeyi gezen Vali Zorluoğlu, yanında bulunan heyetten detaylı bilgi aldı.
Hazar gölünün turizm bakımından önemli cazibe merkezlerinden bir yer olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, "Biliyorsunuz ilimizin 3 temel gelişme alanlarından biri turizm. Elazığ’da turizmin gelişmesi noktasında Hazar kritik bir yer. Dolayısıyla Hazar gölü bu manada önemli bir yer işgal ediyor” dedi.
Hazar gölünün daha fazla turizme hizmet verecek şekilde daha çekici bir hale getirilmesinin önemli olduğuna değinen Vali Zorluoğlu, ”Bu nedenle Özel İdare, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz, bakanlıklarımızın desteğiyle birlikte burada bir takım yenilikler güzellikler yapacağız. Bu konuda kaynak problemi yok. Kalkınma Bakanlığı tarafından da Elazığ cazibe merkezi ilan edildi. Önümüzdeki dönemde Sivrice İlçemize dair büyük projeler inşallah gündeme gelecek” şeklinde konuştu.