Kırşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Programa, Gazeteci-Yazar Mehmet Sait Arvas ve Prof. Dr. Ramazan Ayvalı konuşmacı olarak katıldı.
Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen konferans da konuşan Gazeteci-Yazar Arvas, her nimete şükredildiği gibi akıl nimetine de şükredilmesi gerektiğini söyledi. Gazeteci-Yazar Mehmet Sait Arvas, "Bizim sohbetimizin mevzuu akıl nimeti, akıl nimeti olmasa peygamberler gönderilmez, peygamberler gelmese kitaplarda gelmezdi. Dünyada olmaz ahirette olmazdı. Rabbimizin bir çok nimetine kavuşmuşuz ama bunları kafi görmeyerek daha çok olsun istiyoruz. Ama aklımıza razıyız. Aklımızı beğeniyoruz. Hiç kimse ’Ya rabbi aklımı artır’ diye duada bulunmuyor. Bulunuluyorsa da bu duada bulunan insan sayısı çok az. İlk yaratılan karınca nasıl yuva yapıyordu ise toprağın altına ve nasıl oraya gıda stoklarını biriktiriyordu ise bu günkü karınca da aynı işi yapıyor. Hiçbir gelişme karıncaların hayatında yoktur" diye konuştu.
Ayvalı, "Namaz dinin direği hadislerde geçen bir tabirdir. Peygamber efendimiz bunu bu şekilde buyurmuşlardır. Kim namazını kılarsa dinini ayakta tutmuş olur der sevgili peygamberimiz. Eğitimde ki çok önemli argümanları peygamberimiz 15 asır önce kullanmıştır. Örneğin bir şey söyleyeceği zaman oturmuş, konuşmalarına bazen yeminle başlamıştır. Bazen sualle başlamıştır. Söyleyiniz birinizin evinin önünden nehir aksa ve günde hane sahibi beş kere yıkansa üzerinde kir kalır mı? Namaz kılmak da böyledir. Şeytan insana hayırlı bir iş yaptırmak istemez. Hz. Adem ve eşlerinin Cennetten çıkmalarına vesile olmuştur. Namaz imandan sonra en önemli farizedir. İnsanların yaratılmalarında ki maksat Allah-ü Tealaya ibadet etmektir. İbadet Allah’ü Telalanın razı olduğu işleri yapmaktır" diye konuştu.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin ve çok sayıda vatandaş katıldı.