Muğla’da son iki haftada iki ayrı noktada 112 Acil Yardım ekiplerine yönelik şiddet uygulamaları tepki çekti. Muğla Sağlık-Sen ve Acil Tıp Teknikerleri Derneği (ATTDER) İl Başkanlığı yaşanan şiddet olaylarına inat her türlü şartlarda hizmet vermeyi sürdüreceklerini açıkladılar.
ATTDER İl Başkanı Neslihan Yılmaz, Türkiye genelinde son iki yılda sözlü veya şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına yönelik 20 bin 159 vaka gerçekleştiğini açıkladı. Yılmaz, “Son zamanlarda 112 çalışanlarına karşı yoğunlaşan şiddet, hakaret ve iftiralar artık dayanılmaz boyuta ulaştı. Haftanın her gün ve 24 saat görev başında olan 112 ambulans ekipleri bir tebessüm beklerken, ne yazık ki haklılığın değil, acziyetin göstergesi olan şiddetin her türlüsünü görmekteyiz. Bu tür şiddetin devam etmesi halinde, sağlık veren ellerin kırılmasından, can kurtarmaya gidip canımızdan olmaktan kaygılıyız. Her türlü sözlü ve fiziki şiddete maruz kalsak da, gece gündüz demeden insanların sağılığının bekçisi olmaya devam edeceğiz. Amaçları sadece insan hayatı kurtarmak olan ekibimize uygulanan şiddeti kınıyoruz” dedi.
Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Yusuf Dural ise, 29 Ocak’ta Gökova 112 Acil Yardım servis ekiplerine, bir gün sonra da Ortaca Devlet Hastanesi acil serviste görevli sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını açıkladı. Dural, “Bu olaylar münferit bir hadise olarak değerlendirilemez. Sağlık çalışanları giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Canı pahasına insan hayatını kurtarmak için çaba gösteren bu ulvi mesleğin sahiplerinin son günlerde karşılaştıkları şiddet olayları ile gündeme gelmeleri bizleri derinden yaralamaktadır. Şiddete maruz kalmış tüm çalışanlarımıza geçmiş olsun diyerek her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.