Türkiye’de birçok başarılı arama kurtarma faaliyetinde adını duyuran Arama Kurtarma Derneği (AKUT), 19 yıl boyunca katıldığı operasyonların fotoğraflarını, kuruluş yıl dönümü dolayısı ile Eskişehir Espark Alışveriş Merkezi’nde sergiledi.
Espark AVM’deki sergide, AKUT’un 19 yıl boyunca katıldığı arama ve kurtarma operasyonlarından çeşitli kareler yer alıyor. Yurtiçi ve yurtdışında yaşanan maden kazaları, sel, deprem gibi birçok felaketlerde arama ve kurtarma çalışmalarının fotoğraflandığı sergi, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.
AKUT Eskişehir Lideri Mete Yıldız, katıldıkları çeşitli arama ve kurtarma operasyonları esnasında fotoğrafların çekildiğini belirtti. Yıldız, "AKUT’un 19’uncu yıldönümü, burada bir fotoğraf sergisi açtık. Burada eğitimler, yurtiçi ve yurtdışında yapmış olduğumuz operasyonları sergiliyoruz. Tüm halkımızı bekleriz, yoğun bir ilgi görüyoruz. Yeni üyelerimizi de aramıza katıyoruz. Geldikleri için herkese teşekkür ediyorum. Biz AKUT olarak hepimiz bir gönüllü üyeyiz, bu yaptığımız işlerin karşılığında hiç kimse ücret almamakta ve Türkiye’de yaklaşık bin 800 üyemiz bulunmakta bizde Türkiye’deki 35 ekipten birisiyiz ve biz de bağışlarla dönen bir ekibiz. Eskişehir’deki iş verenlerimizden, iş adamlarımızdan ekibimize yardım etmelerini bekliyoruz. Bu kampanyalara katılma istiyoruz. Biz Tepebaşı Belediyesi’nin arkasında operasyon merkezinde buradayız. Herkese kapımız açık, herkes gelip bizim nasıl bir iş yaptığımızı öğrenebilirler” şeklinde konuştu.