Erzincan Amatör kümede şampiyon belli oldu. Tercan 17 Şubatspor ile Kemah Belediyespor arasında oynanan final müsabakası normal 2-2 sona ererken uzatmalarda rakibi Kemah Belediyesporu 3-2 mağlup eden Tercan 17 Şubatspor Amatörde Erzincan Şampiyonu oldu.
Tercan 17 Şubatspor elde ettiği şampiyonluk ile gelecek sezon Erzincan’ı Bölgesel Amatör Liğ’de temsil edecek. Gruplarını lider olarak tamamlayan ve gelecek sezon Erzincan’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan takımın belirlendiği Tercan 17 Şubatspor ile Kemah Belediyespor 13 Şubat Şehir Stadyumunda karşılaştı. Her iki takımın taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği karşılaşmanın sonunda gülen taraf Tercan 17 Şubatspor oldu. Maçın normal süresi 2-2- bitti uzatmalarda penaltıdan maçı 3-2 alan Tercan 17 Şubatspor Erzincan’ı Bal’da temsil etmeye hak kazandı. Hakemin bitiş düdüğü ile sporcular teknik heyet seyirciler sevinç yumağı haline geldiler çoğu sporcu göz yaşlarını tutamazken Tercan Kaymakamı Osman Güven, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz kendilerini futbolcuların içine attı. Başkan Mehmet Yılmaz, davul zurna ile kendini sporcular ve taraftarın arasına atarak halaylar çekti.
Kulüp başkanı Ömer Macit bir konuşma yaparak, “6 yıllık bir sürecin sonunda gelen bir Bal Ligi bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen başta Tercan halkına değerli yöneticilerine Kaymakamlarımıza özellikle her maçta bizi yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Mehmet Yılmaz’a hocamız Turan Özel’e en büyük delilimiz alın terimiz diyen Futbolcularımıza sozsuz teşekkürler ederiz.” dedi.
Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz’da, “Bu yolculuğumuzda bizlere desteklerini esirgemeyen Kaymakamımıza tüm kurum amir ve memurlarına Tüm Tercanlı vatandaşlarıma uzaktan yakından bizi maddi manevi destekleyen bütün can dostlarıma kulüp başkanına takım hocamıza hepsinden öte alın terleriyle bu başarıyı elde eden sporcu kardeşlerime çok çok teşekkür ederim. Allah emeği olan herkesten razı olsun herkese hayırlı olsun.” dedi.
Yaklaşık bin kişilik bir seyirci kafilesi ile Erzincan’a gelen Tercan 17 Şubatspor kafilesi
maç sonunda görülmeye değer bir sevinç ve sevgi yumağı oluşturdu. Sporcuların olduğu otobüs Tercan’a yaklaşım 20 km kala 100 araçlık bir konvoyla karşılanarak ilçede tur attılar yoğun sevgi ve tezahüratla karşılanan sporcular ilçe merkezi meydanında araçları durdurup taraftarlarla beraber halaylar çekerek şampiyonluğun tadını doyasıya eğlenerek çıkarttılar.