Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sivas’ta yapımı devam eden 25 bin kişilik ‘ekolojik’ stadı inceledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile birlikte yapımı devam eden ‘ekolojik’ stadı inceledi. Bakan Kılıç yüklenici firmanın yetkililerinden stadın son durumu hakkında bilgi aldı.
İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, “Şu anda Sivas’taki ziyaretlerimizin çerçevesinde yeni stadyum inşaatımızı incelemesindeyiz. Şu anda gerçekten Sivas’a yakışır, Yiğidolar’a yakışır bir stat kazandırıyoruz. İnşaat durumu yüzde 75 civarı olan bir yapı içerisindeyiz. Burada gayet modern bir şekilde inşa edilen 25 bin seyirci kapasitesine sahip olan bir stat yükseliyor. Ümit ediyoruz ki bu önümüzdeki sezonun açılışından çok kısa bir süre sonra yeni stadımız Sivas’ın hizmetinde olacak, Sivasspor’un burada ev sahipliği yapabilecek duruma gelmiş olacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başta yerel yönetimlerimiz burada gece, gündüz demeden burayı takip eden TOKİ’deki çalışan arkadaşlarımız, yüklenici firmaya, mülki idare amirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim teşkilatımız da burada gece, gündüz demeden bu işi takip eden arkadaşlara da teşekkür ediyoruz” dedi.
Stadın ekolojik bir yapıda olduğunu belirten Kılıç, “Bir spor salonu inşaatımız ve havuz inşaatımız devam ediyor. Atletizm pistimiz zaten bitmiş durumda, gençlik merkezi inşaatımız da neredeyse bitti sayılır bir, iki eksiği var ama oda çok kısa süre içerisinde bitecek bir durumda hatta işleyişi ile ilgili şu anda çalışmalar başlamış vaziyette. Tabii daha kalan alanımız var. Bununda yine sportif amaçla olarak değerlendirilmesi konusunda bir takım öneriler var. Bunları değerlendireceğiz. Sivas’ımıza umuyorum ki burası bir sportif havza şeklinde kazandırılmış olacak. Çevre düzenlemesiyle, aynı zamanda stadın altındaki çalışma alanlara ve kapalı alanlarını da en iyi şekilde değerlendirerek burayı hem sportif amaçlı hem de sportif ticari amaçlı alanların çıkması, aynı zamanda gıdayla alakalı bir takım alanların çıkarılabilmesi ve sportif anlamda salonlarına yapılabilmesiyle ilgili bir çalışmamızda olacak. Stadımız zaten ekolojik olarak ta kendini götüren modern bir stat ama biz statlarımızdaki dış cepheleri enerji kullanım anlamında da kullanmak için bir plan içerisinde çalışıyoruz şu anda. Bundan kastımız şu; malum görüyorsunuz stadımızın çok ciddi anlamda bir çatı durumu var. Ve burayı doğru değerlendirme konusunda yapılan çalışmalar sonucunda güneş enerjisinden enerji elde edip ve bunu elektrik şebekesine kazandırıp bununda bize geri dönüşümü aslında stadın kendi enerjisini kendi üretiyor durumuna gelmesi. Yani hem çok çevreci bir noktaya gelmesi hem de aynı işletim maliyeti olarak kendisini çok ciddi anlamda düşürmesi anlamına gelen bir şey. Dolayısıyla bu çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.
“Tribünlerimizin altından çıkaracağımız ekstra spor alanlarıyla daha fazla hem gençlerimizin hem sporcularımızın kendilerini geliştirebilecekleri antrenman alanlarının ortaya çıkmasını sağlayacağız” diyen Kılıç, şunları kaydetti:
“Ümit ediyorum ki buradaki çalışmalarımız sonlandığı zaman gerçekten Sivas’ımız çok güzel bir stat ve statla birlikte etrafında büyük bir komplekse kavuşmuş olacak. Tabi Sivas’ta yapmış olduğumuz gençlik merkezi yatırımlarımız, kredi yurtlar kurumu çerçevesinde yurt yatırımlarımızda ve aynı zamanda spor yatırımlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Ben gerçekten sadece kendi bakanlığımın görev alana içerisinde çok yoğun yatırımlar olduğunu biliyorum. Ve bunun artık 400 milyon liraya yaklaştığını tekrar dile getirmek istiyorum. Bunu sadece Sivas için söylüyorum. Dolayısıyla inşallah biz yolumuza aynı şekilde devam edip Türkiye’mize ve Sivas’ımıza çok farklı sportif anlamda ve gençliğimize hizmet edecek yeni yapıları kazandıracağız.”
Bakan Kılıç, AK Parti seçim bürolarını ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kılıç, daha sonra basına kapalı olarak Kredi Yurtlar Kurumu’nu ziyaret etti.