Kano Fedarasyonu’nun faaliyet programında yer alan ve Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde gerçekleştirilen “Olimpik ve Genç Milli Takım Seçme Yarışları”nda dereceye giren Adanalı sporculardan 8’i milli takım kampına davet edildi.
Kano Federasyonu İl Temsilcisi Tolga Çelik, Adana’nın hava koşullarının 12 ay kano yapmaya uygun olduğunu, Türkiye’de durgun su sporları için ender göllerden birisi olan Seyhan Baraj Gölü sayesinde Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) olduğunu, milli takımlara yeni sporcular kazandırarak bunun meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.
Köyceğiz’de yapılan yarışmalarda Adanalı 8 sporcunun gösterdiği başarı sonrasında Antalya Kemer’de 3 Nisan’a kadar sürecek olan “Milli Takım Hazırlık Kampı”na davet edildiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
“Köyceğiz’de gerçekleştirilen ‘Kano Milli Takım Seçmeleri’ne TOHM’a kayıtlı 13 sporcu ile gittik. Bu sporcular içinden büyüklerde Serkan Kakkaç, Mustafa Gülbahar, Kerim Tenha, Öztürk Kuru, Engin Erkan, yıldızlarda ise Faruk Demir, Cem Özkan ve Yekta Türkyılmaz dereceye girerek hem madalya kazandılar hem de milli takıma seçildiler. Milli Takım Baş Antrenörü Saşa Radmanoviç Adana ekibini kutladı. Bu başarı sistemli çalışmanın bir sonucudur. Başarıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, sporcu, antrenör ve velilerin desteği ile işbirliği sayesinde sağladık. En büyük sevincimiz, bize güvenenlere ve destek verenlere laik olduk. Başarılarımız sürecek.”
Çelik, TOHM’da bulunan kız ve erkek 30 kadar sporcunun konaklaması, beslenmesi, eğitimlerini de önem verdiklerini belirterek, “Antrenör Hatice Aydın’ın da çabalarıyla sporcuların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle yatılı olarak kamp yapan sporcularımıza İngilizce ders verdiriyoruz. Okullarına araçla gidip dönmelerine yardımcı oluyoruz. Bu nedenle velilerin gözü arkada kalmıyor” diye konuştu.