Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı eşliğinde Bin kişilik koro ile Çanakkale Türküsü seslendirildi
Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı dün 11.cisi düzenlenen Başkentte Ankara Günlerine katılarak duygu dolu bit tören gerçekleştirdi. İstiklal Yolu üzerinde İnebolu’dan çıkarak İnebolu, Küre, Seydiler, Kastamonu, Çankırı merkezlerinde gösteri yaparak Ankara’ya gelen ve dünde Atatürk Kültür Merkezi önünde bin kişinin katılımı ile Mehter Takımı ve Halk Korosu ile Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı anısına Çanakkale Türküsü’nü Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı eşliğinde söylediler.
Düzenlenen etkinlikte Türk Bayrakları küçük büyük herkes tarafından sallanarak büyük coşku içinde de Çanakkale Türküsü söylendi. Şarkı söylenirken duygu dolu anlar yaşandı, katılımcılar gözyaşlarını da tutamadılar.
Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, “Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı anısına Çanakkale Türküsü’nü Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı eşliğinde sergiledik. Mehter takımımız istiklal Yolu üzerinde bulunan ilçe ve illerde de gösterilerini yaparak Ankara’ya kadar geldi ve Kastamonu Günlerinde de güzel ve duygu dolu bir gösteriyi de sundular. Gösterilerini başarılı bir şekilde tamamlayan Mehter takımıza ve tüm emeği geçenlere de teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.
Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı’da, “İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında büyük katkısı olan ilimiz, hiç işgal edilmemesine rağmen en çok şehidi veren il olmuştur. Kastamonu’nun İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında da emekleri çok büyüktür. İlimizin türküsü olan Çanakkale Türküsünü de Küre Kaymakamlığımızın katkıları ile gerçekleştirilen mehter takımı ile söylenmesi de bizleri ve tüm katılımcıları çok duygulandırdı. Çanakkale Türküsüne çok sayıda kişi katılarak büyük coşku ve heyecan içinde de söylediler, ben tüm emeği ve katkısı geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.
Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı AKM önünde gösteri yaptı, kahramanlık türkülerini vre marşlarını sergiledi ve ardından da bin kişilik koro ile de Çanakkale Türküsü’nü de seslendirdiler.