Bayraklı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilkokul seviyesindeki çocuklara geri dönüşüm bilinci yerleştirmek için okulları tek tek gezerek verdikleri derslerle çocuklara dönüşümün önemini anlatıyor.
Bayraklı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanları Merkez İlkokulu dördüncü sınıf öğrencilerine dönüşüm semineri verdi. Seminerlerde atık pilden, atık yağa, kağıt ve cam gibi geri dönüşüme uygun materyallerin hayatımızdaki yeri öğrencilere anlatılıyor. Dönüşümün ve çevre bilincinin gösterildiği videonun ardından soru cevap bölümüyle çocukların akıllarına takılan tüm sorular cevaplandırılıyor. Geçtiğimiz yıl 12 okulda verilen dönüşüm semineri bu yıl 18 okulda yapılması planlandı. Geçtiğimiz bu yolla yaklaşık bin 500 öğrenciye geri dönüşümün öneminin anlatıldığı belirtildi.
“KÜÇÜK YAŞLARDA ANLATILMASI GEREKİYOR”
Ayrıca Bayraklı Belediyesi seminerin yapıldığı okula atık pil ve yağ için toplama kutusu bırakıyor. Öğrenciler de bu kutulara evlerindeki kullanılmış pil ve atık yağları koyuyor. Öğrencilerde çevre bilincini yerleştirmek adına çalışmalar yaptıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, “Gerek okullarda verdiğimiz seminerlerle gerek semt merkezlerimiz aracılığıyla vatandaşlarımıza dönüşümün önemini anlatıyoruz. Belediye olarak da geri dönüşebilen her türlü maddenin toplanması için elimizden gelen gayreti de gösteriyoruz. Bu konu çok önemli. Özellikle çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren çevre bilinci iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Bu yönde ki çalışmalarımız sürecek” dedi.