Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) Ünye’de program düzenleyerek, 2015 Yılı “Tarihi Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi” ile “ Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi” konularında DOKA’nın Mali Destek Programı hakkında bilgiler verdi.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda gerçekleştirilen programa, turizm sektöründe faaliyet gösteren özel sektör çalışanları ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı. Programda sunum yapan Feyza Nur Çelik, proje bütçesi, başvuru koşulları ve yöntemi ile bu teklif çağrısı kapsamında hazırlanabilecek proje konuları hakkında bilgiler verdi. Çelik konuşmasında, “Tarihi Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı” resmi kurumlara yönelik. Bu programın amacı bölgenin mimarisi göz önünde bulundurularak doğal, tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması, korunarak geliştirilmesi ve yöresel kimliğin ön planda olduğu sağlıklı ve düzenli bir çevrenin oluşturulmasıdır. Bütçe ise 15.000.000 TL’dir” dedi.
Diğer hibe desteği olan “Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi” programına ilişkin de bilgiler veren Çelik, “Kar amacı güden ve turizm alanında faaliyet gösteren firmalara yöneliktir. Bu programın amacı ise yenilikçi turizm anlayışıyla turizmde çeşitliliğin, kalitenin ve konaklama sürelerinin artırılmasıdır. Programın bütçesi ise 18.000.000 TL’dir. 12 Haziran tarihine kadar Kalkınma Ajansı Yönetim Sistemi(KAYS)’nden yapılabiliyor. Başvurunun ardından yine KAYS’dan başvuru dosyası ve ekleriyle birlikte DOKA’ya elden teslim edilmelidir” diye konuştu.