Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde emekli başkomiser 65 yaşındaki Hamdullah Ekici, evine hırsızlık amacıyla giren biri kız 2 kişi tarafından ayağından vuruldu.
Olay, Manavkuyu Mahallesi'ndeki bir apartmanın 5'inci katında bu akşam saatlerinde meydana geldi. Emekli başkomiser Hamdullah Ekici, eşinin de dışarıda olduğu sırada, alışveriş yapmak için evden çıktı. Bu sırada iddiaya göre hırsızlık amacıyla içeriye biri kız 2 kişi girdi. kapıyı da içerden kilitledi. Alışverişten dönen ancak kapıyı açamayan Hamdullah Ekici, çilingir çağırdı. Çilingir kapıyı açmaya çalışırken, Ekici'nin evdeki tabancasını alan iki kişi bir anda dışarı çıktı. Hamdullah Ekici, yakalamaya çalıştığı kişilerin açtığı ateşle sağ ayağından yaralandı.
Saldırganlar kaçarken apartmandakiler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibi hafif yaralanan Hamdullah Ekici'yi ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Polis, apartmandaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı ve kaçan iki kişinin yakalanması için çalışma başlattı.
Çevrede bulunan görgü tanıkları kaçan bu iki kişinin dışında, sokakta da iki arkadaşlarının daha beklediğini ileri sürdü.
Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI