Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği Rahmet Akşamları Programı’na konuk olan Kerkük İlahi Grubu, Konyalılara duygu dolu anlar yaşattı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Rahmet Akşamlarına katılan Kerkük İlahi Grubu, Konyalılara coşkulu anlar yaşattı. Çeltik’te düzenlenen iftar programından sonra Kültürpark Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen Rahmet Akşamları Gecesi’ne katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türk halkının kalbinin her zaman Kerkük halkı ile birlikte attığını söyledi. “Kerkük kalbimizde hem bir sevgi halidir, hem bir yaradır” diyen Başkan Akyürek, grubun liderine çiçek vererek, Kerkük halkının Türk-İslam dünyasının kahramanları olduğunu vurguladı.
Başkan Akyürek, “O nedenle tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Nasıl gönüllerimiz her zaman birse, huzurda, mutlulukta, bundan sonra da hep birlikte bu duyguları paylaşırız. Bir gün Avrupa Birliği’nde olduğu gibi inşallah bu sınırlar dostluğa ve kardeşliğe açılacak. Hepimiz hep birlikte olacağız. Burada ne varsa orada da olacak. Kerkük ile gönül dünyamız her zaman buluşmuştur. Aynı zamanda kalplerimiz Konya’dan Kerkük için atmaktadır. Cenab-ı Hak yine defalarca görüşmeyi nasip etsin” dedi.
Başkan Akyürek’in Kerkük’te Tahir Kerküklü diye tanındığını dile getiren Kerkük İlahi Grubu’nun Lideri Şeyh Adil Mahmut Mollaoğlu, “Dilerim Peygamber efendimizin buyurduğu gibi Kur’an-ı Kerim şefaatçi, elçi olur. Biz de Kur’an’dan başka değerli bir şey bulamadığımız için değerli başkanımıza Kur’an-ı kerim hediye ediyoruz. Rabbim muhafaza buyursun, yüksek Ali dereceler nasip eylesin. Allah daha başarılı daim eylesin” diye konuştu. Mollaoğlu, Başkan Akyürek’e Irak Türklerinin söylediği bir mani türü olan hoyrat ile teşekkür ederek, Kur’an-ı Kerim hediye etti. Başkan Akyürek de “Hayatımda aldığım en önemli lakap, Tahir Kerküki olmuştur” sözleriyle teşekkür etti.
Kerkük İlahi Grubu programda söyledikleri ilahiler ve ağıtlarla Konyalılara duygu dolu anlar yaşattı.