Afganistan eski maden ve petrol bakanı Mohammad Akbar Barekzai, İhlas Vakfının Bahçelievler’deki genel merkezinde İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay ile görüştü.
Görüşmede, Afganistanlı iş adamı Davut Mahdum, Dünya Türkmenleri Vakfı Başkan Yardımcısı Seracettin Mahdum, İhlas Vakfı Başkan Yardımcısı Tahsin Ekinci, Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık hazır bulundu.
Afganistan eski maden ve petrol bakanı Mohammad Akbar Barekzai, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Afganistan’a gösterdikleri teveccüh, yardım ve yatırımlardan dolayı teşekkür ederek, her zaman dua ettiklerini belirtti.
Mohammad Akbar Barekzai, İhlas Vakfının Afganistan’a yaptığı yardımlar ile Afganistan genelinde on iki öğrenci yurdunun açılmasında verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay da, Afganistan ile aynı kültür ve aynı medeniyete sahip iki kardeş ülke olduklarını ifade etti. İhlas Vakfı yurtlarında en çok yurtdışından gelen öğrenciler arasında Afganistanlı öğrencilerin olduğunu söyledi. Okyay, son olarak da Afganistan halkına daha çok yardımcı olacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.