Muş merkeze bağlı Güzeltepe Köyü İlkokulu öğretmenlerinin köy halkına yönelik başlattığı kitap okuma etkinliği bilgi yarışmasıyla tamamladı.
Güzeltepe İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yunus Irklı’nın köy halkına yönelik başlattığı kitap okuma etkinliği başarıyla tamamlandı. ‘İlk emre uyduk, okuduk’ sloganıyla başlayan kitap okuma etkinliği bilgi yarışması ile taçlandırıldı. Muş Öğretmenevi Konferans Salonu’nda ‘Güzeltepeli aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudular. Şimdi yarışma zamanı’ sloganıyla düzenlenen bilgi yarışmasına Muş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aksu, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, MHP Muş Merkez İlçe Başkanı Tahsin Şahin, Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan bilgi yarışmasının açılış konuşmasını yapan Sınıf Öğretmeni Yunus Irklı, velilerin ve öğrencilerin kitap okuma etkinliğine destek vermesinden dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı. Öğrenci velilerine yönelik düzenlenen kitap okuma çalışmalarının 2 ay sürdüğünü ifade eden Irklı, “Birkaç ay önce veli ziyaretlerinde başlayan süreci bugün ‘Aileler Yarışıyor’ adlı anlamlı bir bilgi yarışmasıyla karşınıza çıkmıştır. Böyle anlamlı bir programda bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 ay süren kitap okuma seferberliğimizde gerçekten de çok iyi dönütler aldık. Her sabah öğrencilerim, okula geldiklerinde ilk yaptıkları iş aileleriyle nasıl okuduklarını heyecanla anlatmak oluyordu. Projemiz esnasında ben her gün bir ya da iki velimi ziyaret edip, evlerinde kitap okuma saati uyguladık. Tabi burada öğrencilerimin de çabaları ve gayretlerini unutmamak gerekir. 2 aydır yürüttüğümüz projelerden birisi öğrencilerimizle beraber bir kitap çıkartmak. Bu kitapta öğretmenlik anılarım, ders anekdotlarım, öğrencilerimin özgüven hikayeleri ve velilerimin ibretlik hikayeleri yer alacak. İkinci projemiz ise, öğrencilerimin arasında başlayan ve 2 aydır devam eden iyilik yarışmasıdır” dedi.
Açılış konuşmasından sonra veli ve öğrencilere yönelik başlatılan kitap okuma etkinliklerinde emeği geçen herkese teşekkür eden Muş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aksu, her şeyin başında eğitimin geldiğini söyledi.
Yapılan konuşmalardan sonra 3 etap şeklinde düzenlenen bilgi yarışmasında seyircilere de sorular sorularak çeşitli hediyeler verildi. Dereceye giren ailelere çamaşır makinesi, tablet, bisiklet, çeyrek altın ve ütü hediye edildi.