CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer Türk-İş’i ziyaret etti.
Prof. Dr. Usluer, Türk-İş Eskişehir Bölge Temsilcisi Necat Kılıç ve Türk-İş’e bağlı Metal-İş, Türk Harb- İş, Belediye-İş, Maden- İş, Şeker-İş, Çim-Se-İş, Güvenlik-İş, Türk Metal İş Tek Gıda-İş, Teksif Bölge Temsilcisi, Demiryolu-İş başkanlarının katıldığı toplantıda; ülkenin içinde bulunduğu durum ve CHP’nin programından söz etti. CHP’nin emek ve emekçiden yana olduğunu vurgulayarak, “Örgütsüz güç, kontrolsüz güçtür” diyen Prof Dr Gaye Usluer “CHP olarak örgütlü dayanışmanın yanındayız, her zaman olduğu gibi sendikaların yanında olacağız. Emek sömürülmekte, emek yalnızlaştırılmaktadır” dedi.
TAŞERON SİSTEMİNE SON
1986 yılında başlatılan özelleştirme politikaları sonucunda fabrikaların yok fiyatına satıldığını, özelleştirmelerin üretimde ve istihdamda azalmaya neden olduğunu kaydeden Prof. Dr. Usluer, “Cumhuriyet tarihindeki özelleştirmelerin yüzde 69’u AKP iktidarları döneminde olmuştur” dedi.
CHP olarak taşeron işçiliğe de karşı olduklarını belirten CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Aday adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “Genel merkezimizde çalışanların tamamı daimi kadroya alınmış, taşeron sistemine son vermeye genel merkezimiz düzeyinde başlanılmıştır” diye konuştu.
Türk İş Bölge Temsilcisi Necat Kılıç ise, siyasetçilerin desteğine her zaman ihtiyaçları olduğunu, Eskişehir milletvekillerinden destek beklediklerini söyledi. Belediye-İş Şube Başkanı Güney Demirdaş da, Eskişehir’de yerel yönetimlere, taşeron işçilere sendikalaşmanın önünü açtıkları için teşekkür etti. Şeker-İş Şube Başkanı Cengiz Ünder ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu haftaki grup toplantısında şeker fabrikalarının özelleştirilmesine engel olacakları ve nişastalı şeker üretimine son verecekleri konusundaki açıklamalarını son derece olumlu bulduklarını açıkladı.
Toplantıya katılan Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları, Türk-İş’in hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını, hangi siyasi görüşten olursa olsun emeğin yanında olduklarını, emeği savunduklarını belirttiler.
Son derece verimli geçen ve karşılıklı görüş alış verişinin gerçekleştiği toplantının sonunda Prof. Dr. Usluer, CHP’nin tüm sivil toplum örgütlerinin yanında olacağını kaydetti. CHP Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Usluer, sosyal demokrat bir parti olarak yüzünün işçi sınıfına dönük olduğunu, emek, eşitlik, dayanışma ve özgürlükten yana olduğunu belirtti. Sendika temsilcileri Prof. Dr. Usluer’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini, beğeni ile izlediklerini belirterek, başarı diledi.