Mardin Müftülüğü, kutsal topraklara giderek umre ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlara yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 organizasyonu ile umreye gidecek vatandaşlar için Mardin Müftülüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme semineri Mardin Müftülüğünün konferans salonunda yapıldı. Bilgilendirme semineri Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, hacca ve umreye gidenler Müslümanların temsilcisi olduklarını unutmamaları gerektiğini ifade ederek, "Umre bizler için büyük bir fırsat ve imkandır, iyi değerlendirilmelidir. Umreye gidecek vatandaşlarımız sağlık-sıhhatini koruyarak manevi atmosferi yaşamalı, kutsal topraklarda kaldıkları süre boyunca; vakitlerini tövbe ve dua ile geçirmelidirler. Mekke ve Medine’de gönlümüzü Kur’an’a ve Hz. Muhammed’e (sav) açalım. Vatanımız ve İslam ülkeleri için bolca dua edelim" dedi.
Programda ayrıca, Hac ve Umre Müdürü Zübeyir Aslan adaylara kutsal yolculukta gerekli olacak idari ve teknik bilgiler verdi. Seminer Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından umrecilere yapılan aşı ile tamamlandı.