Siirt Sanayici İşadamları Derneği (SİSİAD) Başkanı Kemal Bilim, yatırımcının Siirt’e gelmesi için öncelikle bölgenin huzurlu ve güvenli bir liman olması gerektiğini, bununda öncelikle çözüm sürecinin başarıya ulaşması ile mümkün olacağını söyledi.
Siirt’te Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’ni işleten Siirt Sanayici İşadamları Derneği (SİSİAD) Başkanı Bilim, geri kalmış bir il olan Siirt’in kalkınabilmesi için şehre atanan bürokratların da özenle seçilmesi gerektiğini belirtti. Bilim, "Siirt’in kalkınabilmesi için öncelikle ilimize atanan bürokratlar, buraya aileleriyle birlikte gelmelidir. Çünkü eşleriyle atandığı bölgeye gelmeyen bürokrat, burayı günü birlik bir lokal alanı olarak gördüğünden, biran önce buradan nasıl kaçabileceklerinin hesabını yapıyorlar. Bu amaçla bölgeye atanacak bürokratlar özenle seçmelidir. Bürokratlar, iş adamları başta olmak üzere tüccara ve esnafa rehberlik etmelidir. Ben bir iş adamıyım, benim yatırım yaptığım alanda mutlaka kar etmem gerekir. İlimizde yatırımcıya ’gelin yatırım yapın’ çağrısı yapılıyor, ama mevcut yatırımcının sorunlarını çözecek bir mekanizma işlemiyor. Siirt’te mevcut teşviklere rağmen zor şartlar altında işlettiğim Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’ni ayakta tutmaya çalışıyorum. Ben kendi memleketimde sıkıntı yaşıyor isem, yabancı birinin bura gelip yatırım yapmasını beklemek hayal olur" şeklinde ifade etti.
6. bölge teşvik kapsamında yer alan Siirt’in, Şanlıurfa ile aynı kategoride değerlendirilmesinin doğru olmadığın dile getiren Bilim, Siirt’in bölge illerinden çok geri kaldığını, yatırımcıyı çekebilecek daha cazip imkanlar sunulması gerektiğini kaydetti.
Bilim ayrıca, yatırımın gelmesi için bölgenin de huzurlu ve güvenli bir liman olması gerektiğini, bu amaçla öncelikle çözüm sürecinin başarıya ulaşması ile mümkün olacağından herkesin çözüm sürecine destek çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.